Kedves Testvérek!
 
A sokunk által tisztelt és szeretett Bíró László atyát 1974. június 23-án szentelték pappá Szekszárdon, míg püspökké szentelésére 1994. május 21-én került sor a kecskeméti társszékesegyházban. Negyvenéves papi és húszéves püspöki jubileumáról – helyi kezdeményezésre – 2014. május 3-án, szombaton 10 órai kezdettel – a kecskeméti nagytemplomban – közös szentmise keretében emlékezik meg és köszönti Püspök Atyát Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek atya és az egyházmegye papsága.
 
Több, az évek, évtizedek során Püspök Atya áldásos szolgálatában részesült közösség kezdeményezésére a szentmisét és egy ezt követő közös ebédet, valamint Püspök Atyával töltött egy-két órát országos, nagy ünneppé szeretnénk tenni, és ezennel
 
szeretettel meghívunk erre az imádságos hálaadásra
 
Püspök Atya több évtizedes áldozatos lelkivezetői, családpasztorációs, közösségépítő szolgálatáért.
 
Előzetes becsléseink szerint akár több százan is összegyűlhetünk ünnepelni, Pécsről, Budapestről és az ország, illetve a Kárpát-medence számos településéről, ami komolyabb szervező és előkészítő munkát tesz szükségessé (például a – szabadon választhatóan – hozott hideg, vagy előre megrendelt főtt ebéd elfogyasztására alkalmas nagyterem berendezése a Szentcsalád Plébánián, mosdók, parkolás biztosítása stb.), ideértve az előzetes regisztrációt is.
A kecskeméti házigazdák és budapesti segítőik felvállalják ezt az előkészítő szolgálatot.
 
A Te segítséged, kedves meghívott, abban áll, hogy mielőbb jelzed részvételi szándékodat, és egy regisztrációs oldalon közölsz a szervezőkkel néhány technikai részletet (pl. milyen ebédet fogyasztasz; ha főtt ételt kérsz, ennek árát kedvezményesen előre utalnád el vagy a helyszínen fizetnéd; ha családdal jössz, hány gyermekkel; milyen közlekedési eszközzel érkezel; esetleg szeretnél-e szállást foglalni a megelőző vagy aznapi éjszakára stb.)
 
Fontos hangsúlyozni, hogy a kezdeményezés meglepetés: Püspök Atya nem tud és semmit sem sejt a jubileumi ünnepségről. (Csak a szentmiséről van – értelemszerűen – tudomása.)
 
Kérjük, erre legyél figyelemmel és emlékeztesd arra az Általad meghívottakat is!
 
A meghívás – és ez az e-mail – szabadon továbbküldhető, terjeszthető baráti, ismerősi, testvéri körben.
 
 
A jubileum honlapja (a további tudnivalókkal) és a regisztráció folyamata
 
április 7-től, (hétfő) indul,
 
az oldal az alábbi webcímeken lesz elérhető, összhangban Püspök Atya jelmondatával, egyben ünnepünk mottójával (Veled Érted – Tecum Pro Te):
 
www.velederted.net
www.tecumprote.hu