A Nagy Zarándoklat

Lourdes - Santiago de Compostela - Fatima

Lourdes

2012. szeptember 24 – október 03.


Lelki vezető: GARADNAY BALÁZS általános püspöki helynök
 

2012. október 03 – 12.


Lelki vezető: MAYER MIHÁLY püspök
 

Részletek


Utazás módja 1. csoport Odautazás autóbusszal, visszautazás repülővel Időtartam
2. csoport Odautazás repülővel, visszautazás autóbusszal 10 nap
Elhelyezés kétágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban Úti okmányok személyi igazolvány
Ellátás Lourdesban, Fatimában és Santiago de Compostelaban félpanzió (reggeli és vacsora), Padovában és Nizzában reggeli
Részvételi díj / fő 68.900 Ft + 520 € + repülőtéri illeték (kb. 45.000 Ft) Egyágyas felár:155 €
Kötelező betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 5.000 Ft
A részvételi díj tartalmazza:
utazást autóbusszal Budapesttől Lisszabonba a leírt program szerint,
repülőjegyet Lisszabon - Budapest útvonalon,
9 éjszakai szállást , 2 alkalommal reggelivel, a többi éjszaka félpanzióval
magyar idegenvezetőt az egész út során,
de nem tartalmazza a belépőjegyek árát (ezek várható összege: 28 €)
A második csoport Budapesttől Lisszabonba repül, majd onnan folytatja útján a lent leírtak szerint, de fordított sorrendben autóbusszal.

Jelentkezés

Nagy Üdülésközvetítő Bt.
6000 Kecskemét, Lestár tér 2.
Tel: 76/485-499, 76/505-628
E-mail: nagyudules@nagyudules.hu
 

Lourdes

Egy Lourdes (Franciaország) melletti barlangban a 14 éves Bernadette Soubirousnak 18 alkalommal jelent meg a Boldogságos Szűz Mária. Bernadett egyik testvérével és egy barátnőjükkel rőzsét gyűjteni indult. A folyóhoz érve lemaradt két társától. A közeli barlangban meglátott egy különlegesen szép, fehér ruhás hölgyet, de Bernadett nem tudta kit lát, társai pedig semmit sem észleltek. A jelenés bűnbánatra, a bűnösökért való imádságra intette. Felszólította, hogy fakasszon forrást a barlangban, igyon belőle és mosdjon meg benne. Bernadett engedelmeskedett a Szűz parancsának, aki megmondta Bernadettnek: „Én vagyok a Szeplőtelen fogantatás”.

Santiago de Compostela

A Szent Jakab-út, melyet El Camino-nak is neveznek, egy középkori zarándokút, mely Spanyolország Galícia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itt találhatóak, a székesegyházban idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. A zarándokút jelvénye a fésűskagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk. A legenda szerint Szent Jakab holttestét hajón hozták Jeruzsálemből, s eltemették azon a helyen, ahol most Santiago de Compostela található. A Szent Jakab-út 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi.

Fatima

A portugáliai Fatimában 1917. május 13-án a szokásos rózsafüzér elmondása után, Francisco és Jacinta Martónak, valamint unokanővérüknek, Lucia dos Santosnak megjelent Szűz Mária. Három tanulatlan pásztorgyermek, akik írni, olvasni sem tudnak, mégis a Rózsafüzér Királynőjeként bemutatkozó Szent Szűz általuk szólítja fel a világot megtérésre, imára és engesztelésre az emberiség megmentése érdekében. Mária portugáliai üzenete azóta is állásfoglalásra késztet minden embert a hitről, szeretetről és az élet legfontosabb kérdéseiről.

Részletes program

1. nap:      Budapest – Padova  //  Indulás a korahajnali órákban, majd utazás Szlovénián és Olaszországon keresztül. Este városnézés Padovaban, a Szent Antal Bazilika megtekintése. Szállás Padova környékén.
2. nap:      Padova - Monaco – Monte Carlo – Nizza  //  Reggeli után korai indulás, majd végig a Ligur tengerparton, az Olasz Riviérán át. Rövid megálló Monacóban, Monte Carloban. Szállás Nizza környékén.
3. nap:      Nizza – Avignon – Lourdes  //  Reggeli után Cote d’Azur mentén utazás Lourdesba, útközben városnézés Avignon-ban, az egykori pápai székhelyen, majd érkezés az esti órákban Lourdesba, szállás, vacsora.
4 - 5. nap: Lourdes  //  Reggeli után a Szeplőtelen Fogantatás, Rózsafüzér és a Szent Bernadett Bazilika, Örök Imádás Kápolna megtekintése. Részvétel a Keresztúton, melynek X. stációját Magyarország állítatta. A Bernadett-ház. Cachot börtön, Peyramale plébános sírjának meglátogatása a Jézus Szíve Templomban. Itt látható az a keresztelő kút, ahol Bernadettet megkeresztelték. Lehetőség a Szent Vízben való megmártózásra, részvétel a betegek körmenetén. Szentmise és rózsafüzér, majd a vacsora után gyertyás körmenet a Grottától.
6. nap:      Lourdes – Garabandal – Santiago de Compostela  //  Hajnali indulás, útközben csomagolt reggeli elfogyasztása. Továbbutazás Spanyolországba, rövid megállás Garabandalban, majd továbbutazás, szállás Santiago de Compostela közelében.
7. nap:      Santiago de Compostela – Porto - Fatima  //  Reggeli után városnézés majd a zarándokhely (idősebb Szent Jakab apostol temetkezési helye) megtekintése. Innen továbbutazás Portugáliába, rövid városnézés Portoban, az ország második legnagyobb városában. Történelmi központja a Douro folyó felett része a világörökségnek. A késő esti órákban érkezés Fatimába, a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeinek egyikébe, szállás elfoglalása.
8. nap:      Fatima  //  Reggeli, ismerkedés Fatimával. Keresztút, melyet az 1956-os magyarok állítattak, mise a Magyar Kápolnában. Este rózsafüzér, körmenet. Szállás Fatimában
9. nap:      Fatima – Coimbra – Batalha – Fatima  //  Kirándulások Fatimából az ősi portugál „egyetemvárosba” Coimbrába, majd Batalhaban megtekintjük a Győzelmes Szűzanya templomát és kolostorát. Végül Nazareben, az Atlanti óceán partján fekvő kis városban a ciszterci monostort nézzük meg. Szállás Fatimában.
10. nap:    Fatima – Lisszabon – Budapest  //  Transzfer Lisszabonba, a repülőtérre. Utazás Budapestre a TAP légitársaság járatával.