A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia járványügyi rendelkezései

AZ ALÁBBIAKBAN A MAGYAR KATOLIKUS PÜSPÖKI KONFERENCIA (MKPK)  KIADOTT JÁRVÁNYÜGYI RENDELKEZÉSEIVEL ÖSSZHANGBAN A FŐPLÉBÁNIÁRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOKAT KÖZÖLJÜK

– Nyilvános szentmiséket tarthatunk templomainkban, azonban mindenki, aki idős kora, krónikus betegségei vagy egyéb súlyos ok miatt veszélyeztetve érzi magát, felmentést kap a kötelező szentmisén való részvétel alól.

– Kötelező a szentmisék és egyéb szertartások alatt az orrot és szájat egyaránt eltakaró szájmaszkot használni!

– Áldoztatásnál kérjük, hogy szíveskedjenek kézbe áldozni!

 – Szíveskedjenek a templomban megtartani a másfél méteres előírt biztonsági távolságot! Egymás közelébe csak az egy háztartásban élők üljenek!

– Kérjük ezen kívül a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát. Továbbra is hálás szívvel fogadunk adományba fertőtlenítőszert! Köszönjük!

– Kereszteléseket, esküvőket szintén tarthatunk, de csak a legszorosabb hozzátartozók (szülők, keresztszülők, testvérek) jelenlétében. A temetéseken legföljebb ötvenen vehetnek részt. A maszkviselés kötelező a temetéseken is.

– A plébániai és egyéb közösségi alkalmak, fakultatív hittanok nem tarthatók meg. A csoportok sem a plébánián, sem a Közösségi Házban nem jöhetnek össze ezekben a hetekben.

Facebook