Nyitó szentmise elsőáldozással

Meghitt találkozás vagy közösségi esemény? Családi ünnep vagy nemzetközi nagymise? Mi várható a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséjén 2020-ban?

Az eucharisztikus kongresszusok egyik kiemelt eseménye az elsőáldozás, amire a nyitó szentmisén kerül sor. Így lesz ez Budapesten is, 2020. szeptember 13-án, délután 4 órától a Puskás Ferenc Stadionban.

Az elsőáldozás nem más, mint az első találkozás az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a gyermekünk elsőáldozása meghitt, emlékezetes esemény legyen számára. Olyasvalami, ami megtartja őt a nehezebb időszakokban, erőt ad, ha megfárad élete során. A legtöbb gyermek saját plébániai közösségében lesz elsőáldozó, és veszi magához először ezt az életre szóló erőforrást.

2020-ban, a Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséjén ez a személyes találkozás egészül ki egy további, életre szóló élménnyel: a közösség erejének megtapasztalásával.

Az Oltáriszentségben jelen levő Jézussal való találkozás ebben a nemzetközi közösségben megmutat valamit az egyház egyetemességéből és tanúságtevő küldetéséből is a világ felé.

Olyan lehetőség ez, ami egy emberöltő alatt egyszer adódik: akik az 1938-as budapesti kongresszuson részt vettek, egész életükben meghatározó élményként adták tovább emlékeiket a családjuknak.

Nem kétséges, hogy örömmel ajándékoznánk meg gyermekeinket egy ilyen élménnyel. Az eseménnyel kapcsolatban ugyanakkor számtalan kérdés vetődhet fel bennünk: Kik vehetnek részt a szentmisén? Hány kísérője lehet egy elsőáldozónak? Milyen messze lesznek a gyerekek a szüleiktől? Hogyan tudunk majd eljutni a stadionba? Mi lesz, ha esik az eső?

Szeretnénk, ha minden szülő nyugodt szívvel engedné gyermekét erre a nagyszabású lelki kalandra, ezért összeállítottuk a leggyakoribb kérdésekből és az azokra adott válaszokból álló listát, ami alább, a 70 kérdés, 70 válasz az eseményről részben olvasható.

Facebook