Rendelkezések a járványügyi korlátozások részleges feloldásáról

A járványügyi előírások lazulásával ismét lehet a nép részvételével bemutatott szentmisét tartani a Nagytemplomban is. Hétköznaponként reggel hétkor és nyolckor, valamint este hatkor, vasárnap pedig reggel hétkor, de. kilenckor, fél 11-kor és este hatkor vannak a szentmisék.
– Kötelező a templomban a szájmaszk, vagy pedig az orrot és szájat eltakaró sál vagy kendő viselése. A szenteltvíztartók továbbra is üresek. A templomba lépés előtt és annak elhagyása után kötelező a kézfertőtlenítés. Kérem, hogy erről mindenki saját maga gondoskodjon! Mi is tettünk ki kézfertőtlenítőt, de nem biztos, hogy elegendőt tudunk beszerezni, ezért adományba is szívesen fogadunk. Kötelező egymástól másfél méter távolságot tartani. Minden második padba szabad csak beülni, ott is megtartva a másfél méteres távolságot. Közvetlen egymás mellé csak az egy háztartásban élő családtagok ülhetnek. Áldoztatni továbbra is csak kézbe lehet, áldozáskor se álljunk szorosan sorba! Érsek atya továbbra is felmentést ad a személyes szentmiserészvétel alól azok számára, akik nem tudnak eljönni. A vasárnapi szentmiséket pedig továbbra is közvetítjük innen a Nagytemplomból.


– Gyóntatni hétfőn, szerdán és pénteken reggel 9-től 10 óráig, kedden és csütörtökön pedig du. fél hattól hatig fogunk a keresztelőkápolnában. Szombat este és vasárnap a szentmisék alatt igyekszünk gyónási lehetőséget biztosítani, szintén a keresztelő kápolnában.

– A kereszteléseket, esküvőket, temetéseket a hatályos járványügyi előírások betartásával meg lehet tartani. Június elsejétől 200 főig a lakodalmak szervezése is engedélyezett.
– A kisebb imacsoportok, plébániai közösségek már találkozhatnak a templomban, illetve a Közösségi Házban. Kérem azonban, hogy fokozottan ügyeljenek a járványügyi előírásokra betartására. Csütörtökön fél öttől elkezdődnek újra a bibliaórák is.
– A plébániai iroda hétfőtől rendes nyitva tartással üzemel. Kérem azonban, hogy az érkezők szájmaszkot viseljenek, illetve egyszerre két személynél több az ügyintézőn kívül ne tartózkodjon az irodában!

Facebook