Hirdetések 2019. június 16.

Szentháromság vasárnapja – 2019.június 16.

  1. A hét ünnepei a következők:

– Pénteken Gonzága Szent Alajos szerzetes emléknapja.

– Szombaton Fischer Szent János és Morus Szent Tamás vértanúk emléknapja lesz.

  1. Ma, vasárnap du. 15 órakor imaóra és szentmise lesz Szent Filoména tiszteletére a Barátok Templomában.
  2. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat június 17-én hétfőn este fél 7-kor tartja Jubileumi Díszhangversenyét, melyet megalakulásának 30. évfordulója tiszteletére rendeznek. A műsorban  neves művészek lépnek fel. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a Nemesszeghy Márta Vegyeskar, a Sczerzo Kamarakórus, valamint a Bólyai János Gimnázium kórusa közreműködnek.
    Az est házigazdája Sirkó László színművész. Vezényel Dömötör Zsuzsa.
    Belépők a Hoffmann János utca 11. szám alatt igényelhetőek.
    Telefon: +3630 321 3503
  3. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége június 19-én szerdán este hat órától előadást szervez a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében. Az előadást Dr. Hajdú Edit tarjta, „Közép-Olaszország szentjei” címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  4. A Piarista Iskola angol, latin, történelem, matematika és biológia szakos tanárokat, valamint kollégiumi nevelőt keres. Részletek az iskola honlapján olvashatóak.
  5. Június 23-án, Úrnapján megtartjuk a szokásos városi Úrnapi Körmenetünket a fél 11-es mise után. Noha már túl van az iskolaidőn, nagyon számítunk az iskolásokra is, különösen az idei elsőáldozókra, akikre a virághintés szép feladatát szeretnénk bízni! Kérem, családjukkal együtt vegyenek részt ezen a szép, felemelő ünnepen!
  6. Idén nyáron, augusztus 4-11-ig lesz a 28. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor, melynek vezetője Dr. Finta József plébános atya. Az idei tábor témája a fiatalok életében előforduló krízis helyzetek feldolgozása a hit segítségével. Címe: „Isten tenyerén”. A részvételi díj 14.000 Ft. Jelentkezni lehet a Főplébánia irodájában 4.000 forint előleg befizetésével, vagy pedig személyesen Finta József atyánál. Elsősorban fiatalok jelentkezését várjuk nyolcadik osztályos kortól felfelé, de hittanos gyerekek is jöhetnek, ha a tábor kifejezetten lelkigyakorlatos jellegét el tudják fogadni.
  7. A kecskeméti Szentcsalád Plébánia zarándokcsoportja Medjugorjébe zarándokol 2019. október 23 és 26 (szerda – szombat) közt, melyre szeretettel várják útitársak jelentkezését.
    Részletes program és információ a kitett plakátokon található és a Szentcsalád Plébánián Takács Gábor hittanárnál kérhető.
  8. Szentmise szándékok beíratására van lehetőség a plébánia irodájában.
Facebook