Hirdetések 2018. november 25.

  1. november 25. – Krisztus Király vasárnapja

A hét ünnepei a következők:

– November 30-án, pénteken Szent András apostol ünnepe lesz.

Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz ma, 2018. november 25-én délután fél 4-től a Nagytemplomban. A tanítás témája: A buzgó ima titka.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez november 28-a szerda este hat órától a Főplébánia Közösségi Házában (Lestár tér 2.). Az előadást Dr. Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára tartja „Török utáni megújulás a kalocsai Érsekség területén” címmel. Mindenkit szeretettel várnak.

Szintén november 28-án szerdán délután 17 órától Szeretetláng engesztelő imaóra lesz a Nagytemplomban.

Mához egy hétre, Advent I. vasárnapjával új liturgikus év indul. Adventben, a karácsonyi készület bensőséges időszakában számos lelki programmal igyekszünk gazdagítani a kedves híveket.

December 1-jén szombaton du. 14 órától 17 óráig adventi koszorú készítésre lesz lehetőség a Közösségi Házban (Lestár tér 2.). Lehet hozni is hozzávalókat, de ott helyben is készülünk minden anyaggal, ami a koszorúkhoz szükséges. Aki ott helyben igényel hozzávalókat, annak koszorúnként 500 Ft-ot kell ezért fizetnie. A programról plakátokat helyeztünk ki, várjuk a családokat, gyerekeket, fiatalokat.

Az adventi vasárnapokat megelőző szombat estéken a szentmisék elején 15 perces kis ünnepség, diameditáció keretében gyújtjuk meg a templomi koszorú gyertyáit. Szeretettel várjuk ezekre is a híveket.

Az adventi vasárnapokon este fél hattól közös énekes vesperást imádkozunk a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk a kedves híveket.

December 2-án, Advent I. vasárnapján este fél héttől a Szt. Miklós Kórus tart karácsonyváró koncertet a Barátok templomában.

Az adventi időszakban hétfőtől szombatig hajnali (rorate) miséket tartunk a Nagytemplomban reggel hat órakor. Hetes misék nincsenek.

December 5-én délután 15 óra 30-tól 17 óráig Szent Miklós püspök mai utódjával, a Mikulással találkozhatnak a gyerekek a Barátok temploma előtt. Látogassatok ki hozzá minél többen!

December 3-4-5-én, hétfőn, kedden és szerdán este fél 7-kor Dr. Lukács László teológiai tanár, piarista atya tart adventi elmélkedéseket a piarista templomban.

December 7-én és 8-án, pénteken és szombaton Kerényi Lajos piarista atya tart lelkigyakorlatot a Nagytemplomban az esti hat órás szentmisék keretében. A lelkigyakorlatról tettünk ki plakátokat.

December 8-án délután 15 órától adventi lelki ráhangolódást szervezünk fiatalok számára a Közösségi Házban Kerényi Lajos atyával. Szeretettel várjuk a fiatalokat. Gyónási lehetőség is lesz. A részvétel a bérmálásra készülőknek kötelező.

A karácsonyi pásztorjáték ebben az évben a Ciróka Bábszínház „József mondá Máriának” című előadása lesz december 23-án du. fél 4-kor. Mivel ennek az előadásnak költség vonzata van, de nem szeretnénk fizetőssé tenni, kérjük, hogy aki teheti, támogassa adományával ezt az előadást. Az adományokat a plébániára lehet behozni az adventi időszakban!

Közeledik az év vége. Hálásan köszönjük mindazok áldozatkészségét, akik az egyházközségi hozzájárulás befizetésével is segítették templomunk, plébániánk működését. Aki ezt még nem tette meg ebben az évben, kérem, szíveskedjék pótolni! Hálásan köszönünk minden segítséget, támogatást!

Facebook