Hirdetések 2019. február 17.

Évközi V. vasárnap – 2019. február 17.

  1. A hét ünnepei a következők:

– Szerdán Szent Jácinta és Ferenc, fatimai látnokok emléknapja.

– Pénteken Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepe lesz.

– Szombaton Szent Polikárp püspök és vértanú emléknapja lesz.

  1. Kecskemétre érkezett a Missziós Kereszt. Február 17-e vasárnaptól 20-a szerdáig a Nagytemplomban, 21-e csütörtöktől szombat estig pedig a Piarista templomban lesz felállítva. Hétfőn este hatkor Brenner József atya, a vértanú Brenner János testvére, kedden este hatkor Benvin Sebastian Madassery verbita atya, szerdán este hatkor pedig Hatházi Róbert plébános atya tart szentmisét és szentbeszédet a missziós kereszt tiszteletére a Nagytemplomban. Szeretettel biztatom az imacsoportokat és a kedves híveket, hogy az imák és az egyéni ájtatosság során is szíveskedjenek felkeresni a keresztet és fohászkodni az Eucharisztikus Kongresszus lelki ajándékaiért!
  2. A holnap induló Szentföldi Zarándoklat bejelentkezett utasait közös autóbusszal visszük fel a repülőtérre. Az autóbusz hajnali fél 3-kor indul az Aranyhomok szálloda mellől. Vissza is ez az autóbusz fogja hozni az utasokat Kecskemétre február 23-án szombaton éjjel. A költsége összesen fejenként 5.000 Ft.
  3. A czollner téri Piarista Óvoda nyílt napot tart február 19-én, kedden, 8-11 óráig. Szeretettel várják az érdeklődő családokat. Az eseményről plakátokat helyeztünk el a templom hirdetőtábláin.
  4. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes kurzusról és egyéb tennivalókról tudjuk tájékoztatni őket! Köszönjük.
  5. Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban február 20-án szerdán délután 17 órától.
  6. Mához egy hétre, február 24-én vasárnap a de. fél 11-es szentmisében szolgáltatjuk ki a Betegek Kenetét a jelentkező betegeknek és időseknek. Kérem, hogy hozzuk el a templomba azokat az időseket, akik egyedül nem tudnak eljönni! A szentmise alatt gyónási lehetőség is lesz számukra.
  7. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez a Főplébánia Közösségi Házának Nagytermében (Lestár tér 2.) február 28-án csütörtökön este 18 órától. Az előadást Dr. Fábry Kornél atya tartja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról. Címe: „Kinek? Minek? Mindenkinek!” Mindenkit szeretettel várunk!
  8. A Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezete, a Piarista Diákszövetség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja  tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Keresztény Bálra, melyet 2019. március 2-án (szombaton) 19 órai kezdettel  a Három Gúnár Hotel rendezvény házábanadnak. Mindenkit szeretettel várnak!
  9. A Roxy Tours Utazási Iroda autóbuszos zarándoklatot szervez Csíksomlyóra a pápalátogatásra. Május 31-től június 2-áig három nap, két éjszaka szállással és félpanziós ellátással. A részvételi díj 42.500 Ft. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Részletesebb ismertetőt lehet kérni a sekrestyében a szentmisék előtt és után, illetve a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Mindent az Utazási Irodánál kell intézni. Maga a Főplébánia nem szervez külön zarándoklatot az eseményre, hiszen az egybeesik a Nagytemplom búcsújával és a plébános ezüstmiséjével.

11. Szomorú szívvel adjuk hírül, hogy február 15-én pénteken váratlanul elhunyt Dr. Stella Leontin atya, városunk egykori káplánja, népszerű lelkipásztora. Temetése február 26-án de. 11-kor lesz a Váci Székesegyházban. A temetésre csoportos utazást szervezünk innen Kecskemétről. Jelentkezni 4.000 Ft. útiköltség befizetésével a Plébánia Irodájában lehet hivatali időben. Az autóbusz 26-án kedden reggel nyolc órakor indul a Domus parkolóból. Leontin atya lelkiüdvéért február 22-én reggel nyolc órakor itt a kecskeméti Nagytemplomban is mondunk gyászmisét.

Facebook