Szeretetcsomag – Viber-matricákkal a keresztény értékek mellett

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) ingyenesen letölthető matricacsomagot készített a Magyarországon is elterjedt Viber csevegőalkalmazás keretein belül, „Szeretetcsomag” néven.

A sokak által használt csevegőszolgáltatásokban az emojik mellett már lehetőség van matricákkal is kifejezni mondanivalónkat, amelyek használatával egyszerűbben, gyorsabban, de akár kifejezőbben is kommunikálhatunk.

A Magyar Katolikus Egyház fontosnak tartja, hogy a kommunikáció olyan területén is jelen legyen, amelyet a mai kor embere, fiatalja nap mint nap használ. Ezért a 2019. március 28-tól egy hónapig ingyenesen letölthető, harminc matricából álló csomagban a mindennapokban, ünnepi eseményeken, az élet számos területén előforduló helyzetekre találunk szeretettel teli, kedves üzeneteket. A matricák célja, hogy az emberi kommunikáció lehetőleg minél több területét átjárja az igazi, önmagunkon túlmutató szeretet és így a keresztény értékek is megjelenjenek ezekben az üzenetekben. A csomag megalkotásával, a Katolikus Egyház egyrészt nyitni szeretne minden célcsoport felé, másrészt arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy azokon a társadalmi területeken, amelyeken az egyház a szolgálatait végzi, nekünk, felhasználóknak is van feladatunk, kapcsolódjunk be ebbe a tevékenységbe mi is.

A matricákon a Magyar Katolikus Egyház 2019. február és május között zajló országos köztéri, illetve online adó 1%-os kampányának szereplői is megtalálhatók, amelyek az Egyháznak a társadalom körében – az oktatás, a család, a rászorulók és a lelki közösség területén – végzett szolgálatait mutatják be.

A matricacsomag-kampányt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az EsterCom kommunikációs ügynökség tervezte.

A matricák megtalálhatók a Viber Matrica áruházban Szeretetcsomag néven, illetve letölthetők az alábbi linkről 2019. április 28-ig: https://stickers.viber.com/pages/szeretetcsomag

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Magyar Kurír

Facebook