Hirdetések 2019. július 21.

Nagytemplomi hirdetések

 

  1. A hét ünnepei a következők:

– Hétfőn Szent Mária Magdolna ünnepe.

– Kedden Szent Brigitta szerzetesnő ünnepe.

– Szerdán Árpádházi Szent Kinga szűz emléknapja.

– Csütörtökön Szent Jakab apostol ünnepe.

– Pénteken Szent Joachim és Szent Anna emléknapja lesz.

  1. Szerdán, július 24-én délután 17 órakor Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban. Szeretettel várják a kedves híveket!

  1. A Makrovilág Utazási Iroda egynapos zarándoklatot szervez Kassára, a kassai vértanúk 400 éves évfordulója alkalmából. Időpontja: július 25-e csütörtök. A részvételi díj 9.980 Ft., plusz a belépődíjak. Az indulás Kecskemétről a Domus parkolóból lesz reggel 6 órakor.

  1. Idén nyáron, augusztus 4-11-ig lesz a 28. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor, melynek vezetője Dr. Finta József plébános atya. Az idei tábor témája a fiatalok életében előforduló krízis helyzetek feldolgozása a hit segítségével. Címe: „Isten tenyerén”. A részvételi díj 14.000 Ft. Jelentkezni lehet a Főplébánia irodájában 4.000 forint előleg befizetésével, vagy pedig személyesen Finta József atyánál. Elsősorban fiatalok jelentkezését várjuk nyolcadik osztályos kortól felfelé, de hittanos gyerekek is jöhetnek, ha a tábor kifejezetten lelkigyakorlatos jellegét el tudják fogadni.
  2. 2019. augusztus 31-én, szombaton Bécsbe szervezünk egy napos zarándoklatot, a bécsi Szent István király ünnepre. Az ünnep alkalmából a Stephansdom-ban Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát mutat be ünnepi szentmisét, melynek végén a szent király ereklyéjét ünnepi körmenetben a máriapócsi oltárhoz viszik és helyezik ki hódolatra. A szentmise után szeretetvendégség az Érsekség udvarán, és színes hagyományőrző magyar népének és néptánc bemutató lesz a Dóm téren. A fakultatív programok között városnézés és a kapucinus templomban a császári sírok megtekintése is szerepel. A zarándoklat vezetője Tóth Tibor káplán atya lesz.

Jelentkezni a Plébánián, hivatali időben augusztus 4-ig lehet, 7000 Ft-os részvételi díj befizetésével.

  1. Szentmise szándék beíratására van lehetőség a plébániai irodában.
  2. A Piarista Templom Mária kápolnájának felújítása elkészült és vasárnaptól kezdve napközben szentségimádást lehet tartani a híveknek.
  3. A Piarista Iskola angol, technika, matematika, biológia órák ellátására tanári, óvodába dajkai és GIMNÁZIUMI TITKÁRI állást hirdet. Részletek az iskola honlapján olvashatók.
  4. Érsek atya 2019. augusztus 1-jei hatállyal elhelyezte plébániánkról Főtisztelendő Tuzson Attila káplán atyát. Hálásan köszönjük Attila atya egy éves áldozatos és lelkiismeretes kecskeméti szolgálatát, és Isten gazdag áldását kívánjuk életére és munkájára új állomáshelyén, a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Plébánián is. Attila atya a hónap utolsó vasárnapján, július 28-án este a 18 órás szentmisében köszön el a kecskeméti hívektől.

Attila atya helyére Főtisztelendő Richter Mátyás káplán atya érkezik. Imádkozzunk érte és az ő szolgálatáért is!

Facebook