Hirdetések 2019. szeptember 1.

Nagytemplomi hirdetések

Évközi 22. vasárnap – 2019. szeptember 1.

  1. A hét ünnepei a következők:

– Kedden Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító emléknapja.

– Csütörtökön Kalkuttai Szent Teréz anya emléknapja.

– Szombaton Szent Márk, István és Menyhért kassai vértanúk ünnepe.

  1. Szeptember 4-én szerdán este 17 órától Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.
  2. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezete és a Római Katolikus Főplébánia szervezésében 2019. szeptember 6-án pénteken, Kisboldogasszony Napja alkalmából terményáldást tartunk a kecskeméti Nagytemplom mögött a Szent István szobornál. A program 17.15 perckor kezdődik. A terményeket megáldják a történelmi egyházak képviselői. Az áldásra és az azt követő szentmisére szeretettel várjuk a kedves híveket.
  3. A Szentcsalád Plébánia 25 éves jubileumi programjai:

  – Szeptember 7. szombaton: 9.30-kor kezdődik a program. Zenés ráhangolódás, majd filmvetítés, a közösségek bemutatkozása és közös ebéd lesz.  (Az ebéd ingyenes, de a programra regisztráció szükséges!)

 14 órakor a Rajzpályázat eredményhirdetése, majd 17 órakor érseki szentmise lesz. Mindenkit szeretettel vár a Szentcsalád Plébánia.

A jubileumi programokról plakátokat helyeztünk ki.

  1. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul majd szeptember második felében. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánián, és értesíteni fogjuk őket.
  2. Szeptember 15-én vasárnap a de. 9 órai szentmise keretében ünnepélyes Veni Sancte (tanévkezdő) szentmisét tartunk a Főplébániához tartozó iskolák általános és középiskolák hittanosai számára. Szeretettel várjuk a hittanosokat és szüleiket, családjukat.
  3. A Szentháromság temetőben lévő kecskeméti Szent Kereszt Kápolna búcsújával kapcsolatban szentmisére és a felújított első világháborús hősi sírok és emlékmű ünnepélyes megáldására kerül sor 2019. szeptember 16-án hétfőn délután 16 órakor. Szeretettel várjuk az érdeklődőket erre az alkalomra a Szentháromság temetőbe.
  4. Ifjúsági hittancsoport indul középiskolás és egyetemista, főiskolás fiatalok számára péntekenként este hét órakor a Főplébánia kis hittantermében (a sekrestyével szemben). Ez a csoport nem szentségi felkészítés céljából jön létre. A bérmálásra felkészítő csoportokat külön hirdetni fogjuk. Péntek esténként azokat a fiatalokat várjuk, akik már részesültek a szentségekben, vagy pedig nem akarnak bérmálkozni.

 

Facebook