Hirdetések 2022. 04. 17.

Április 17. – Húsvétvasárnap

Húsvéti szertartások a Nagytemplomban

-Ma, húsvétvasárnap reggel 7 órakor, de. 9-kor, fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek az ünnepi szentmisék.

– Április 22-én húsvéthétfőn viszont csak reggel 7 órakor, de. fél 11-kor és este hatkor lesznek szentmisék. A de. 9 órai szentmise elmarad.

– Az előttünk álló hét Húsvét nyolcada.

– Mához egy hétre, Húsvét II. vasárnapján az Isteni Irgalmasság vasárnapja lesz.

  1. A Piarista Óvoda és a Piarista Általános Iskola felvételt hirdet a következő tanévre. Az óvodai beiratkozás április 20-21-én, az általános iskolai április 21-22-én lesz. Információk a www.kecskemet.piarista.huoldalon láthatók.
  2. Az egyházközségi Képviselőtestület mandátuma lejárt, új Képviselőtestületet kell választanunk.  Tisztelettel kérem a kedves híveket, hogy a középső kis asztalkán lévő dobozba szíveskedjenek jelöltek neveit bedobni április végéig. Olyan köztiszteletben álló híveket lehet jelölni, akik rendszeresen templomunkba járnak, nincsenek még hetven évesek és járulhatnak a szentgyónás, szentáldozás szentségeihez.
  3. Kecskemétre érkezik a Nagytemplomba a Ferences Család Királynője kegykép április 24-étől április 27-ig. A kegykép ünnepélyes fogadása mához egy hétre vasárnap a fél 11-es szentmisében lesz, búcsúztatása pedig a 27-én szerdán a reggeli 8 órás misében. Mindenkit szeretettel várunk.
  4. Mához egy hétre, vasárnap a reggeli 9 órás szentmisében tartunk búzaszentelést, kérve Isten áldását a jó termésért.
  5. Zarándoklatot hirdetünk a Szentföldre 2022. okt. 6-11-ig. A részvételi díj 800 dollár plusz 130.000 Ft. utazási költség. A zarándoklatról ismertetőt a sekrestyében és a Főplébánia irodájában lehet kérni hivatali időben. A jelentkezést és a befizetést is a szervező irodán keresztül kell intézni, azonban kérjük, hogy a jelentkezők írassák fel nevüket, címüket és telefonszámukat nálunk is az Irodában vagy a sekrestyében!
  6. Buszos zarándoklatot szervezünk a csíksomlyói búcsúra és Erdélybe június 3-6-ig. A zarándoklat lelki vezetője Molnár Ferenc diakónus, idegenvezetője pedig Szentgyörgyi Sándor lesz. A részvételi díj 64.500 Ft. Jelentkezni lehet a Főplébánia irodájában. Részletes információk a kitett plakáton.
  7. Gyűjtést hirdetünk a Béke téren álló Mária szobor és talapzata felújítására. Az adományokat be lehet fizetni az erre a célra a templomokban kitett csekken vagy átutalással az elkülönített számlára, illetve személyesen is be lehet adni a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Hálásan köszönjük!
  8. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a sze­mélyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik szá­za­lékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai szá­ma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adó­szá­ma: 18340497-1-03. Hálásan köszönjük a támogatást!
  9. Hálásan köszönjük mindazok munkáját, áldozatkészségét, akik a nagyheti és húsvéti szertartásainkat bármivel, bárhogyan is segítették. A paptestvérek, a diakónus, a sekrestyések, a templomtakarítók és díszítők, a kántorok, az énekesek és az énekkarok, a ministránsok, a felolvasók és a szertartások online közvetítését kivitelezők minden szolgálatát Isten fizesse meg bőségesen! Mindenkinek áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!
Facebook