Hirdetések-Május 29., Urunk Mennybemenetele – Búcsú

1. A hét ünnepei a következők:
– Szerdán Szent Jusztinusz vértanú emléknapja.
– Pénteken Lwanga Szent Károly és társai vértanúk emléknapja.
2. Azok a már érettségizett fiúk, akik papi hivatást éreznek magukban, saját kézzel írt kérelmükhöz csatolják ugyancsak saját kézzel írt önéletrajzukat, keresztlevelüket, bérmálási igazolásukat, érettségi bizonyítványuk másolatát, plébánosuk vagy lelki vezetőjük ajánló sorait és június 5-ig küldjék meg azokat az Érseki Hivatalnak!
3. „Újvilág Passió” előadások lesznek a piarista templomban június 3-án pénteken este fél nyolckor és június 4-én szombaton du. fél háromkor. Szeretettel várják az érdeklődőket.
4. A Barátok Együttes lélekemelő koncertjére kerül sor június 3-án pénteken este fél 9-kor a Barátok temploma kertjében.
5. Pünkösdhétfőn, június 6-án Egyházközségi Napot rendezünk a Főplébánián. 9 órakor közös szentmisével kezdődik a program a Főplébánia udvarán, rossz idő esetén a Nagytemplomban. Színes közösségi programok, játékok várják a jelentkezőket. Közös ebédre is szeretettel hívunk mindenkit. Ennek költsége nincsen, de szívesen fogadunk süteményt, pogácsát illetve üdítőket. Kérem, hogy aki részt venne, szíveskedjék bejelentkezni vagy az internetes regisztráció segítségével, ami a www.foplebania.hu címen található, vagy az Irodában ill. a sekrestyében található jelentkezési lap segítségével, amit ott is kell leadni május 29-e vasárnapig legkésőbb!
6. Zarándoklatot hirdetünk a Szentföldre 2022. okt. 6-11-ig. A zarándoklatról ismertetőt a sekrestyében és a Főplébánia irodájában lehet kérni hivatali időben. A jelentkezést a szervező irodán keresztül kell intézni, de kérjük, hogy a jelentkezők írassák fel nevüket, címüket és telefonszámukat nálunk is az Irodában vagy a sekrestyében!
7. A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola a 2022/23-as tanévtől matematika, kémia szakos tanár illetve gyógypedagógus munkatársakat keres. Fényképes önéletrajzot az iskola portáján vagy az iskola e-mail címén lehet leadni.
8. A Piarista Gimnázium és az Általános Iskola tanári állásokat hirdet különböző szakokkal. Részletek az iskola honlapján olvashatóak.
9. Június 19-én vasárnap, Úr Napján ismét megtartjuk a szokásos városi Úrnapi Körmenetünket a fél 11-es nagytemplomi szentmise után. A szentmisét és körmenetet Bábel Balázs érsek atya tartja. Ezen a szentmisén tesz esküt a Főplébánia újjáalakult Képviselőtestülete is. A leendő képviselők névsorát kifüggesztettük a hirdetőtáblákon.
10. Június 4-én szombaton lesz Petőfiszálláson a Pünkösdi Ifjúsági Találkozó. A találkozóra szeretettel várjuk a fiatalokat. Jelentkezni a kitett plakátokon található QR kód segítségével lehet még a héten.
11. Július 31-augusztus 7-ig kerül megrendezésre a 31. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor. Szeretettel várjuk a fiatalokat! Regisztrálni kell és lehet a kitett plakátokon szereplő QR kód segítségével, illetve a www.hittanya.hu honlapon.
12. A Váci Egyházmegye fenntartásában lévő Szent Rita nevelőszülői hálózat hívő nevelőszülőket keres. Ez a tevékenység főállásban és más munka mellett is végezhető. A jelentkezők a kitett plakátokon szereplő elérhetőségeken érdeklődhetnek, illetve szórólapot kérhetnek a Nagytemplom sekrestyéjében.
13. A Szegedi Gál Ferenc Katolikus Egyetem által létrehozott Bolberitz Pál Intézet diplomára épülő szociális és mentálhigiénés képzéseket indít Kecskeméten 2022. szeptemberétől. A képzésekről szórólapot a Nagytemplomban a középső kis asztalkán lehet találni, illetve információkhoz lehet jutni a kecskemet@gfe.hu honlapon is. A képzések önköltségesek, a jelentkezési határidő augusztus 19-e.

Facebook