Hirdetések-június 12., Szentháromság vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn Páduai Szent Antal áldozópap emléknapja.
– Szerdán Árpádházi Boldog Jolán emléknapja lesz.
2. Irgalom Forrása közbenjáró imaszolgálat lesz ma, június 12-én délután fél 4-től a Nagytemplomban. Dicsőítés, tanítás, majd közbenjárás testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.
3. Mához egy hétre, június 19-én vasárnap Úr Napja lesz, Krisztus szentséges Testének és Vérének Főünnepe. Úr Napján ismét megtartjuk a szokásos városi körmenetünket a fél 11-es nagytemplomi szentmise után. A szentmisét és körmenetet Bábel Balázs érsek atya tartja. Ekkor tesz esküt a Főplébánia újjáalakult Képviselőtestülete is. Mindenkit szeretettel várunk! Különösen biztatjuk a hittanos gyerekeket, hogy jöjjenek el családjaikkal együtt hálát adni az elmúlt tanév minden kegyelméért! Az elsőáldozókra nagyon számítunk a virágszirmok szórásában.
4. Zarándoklatot hirdetünk a Szentföldre 2022. okt. 6-11-ig. A zarándoklatról ismertetőt a sekrestyében és a Főplébánia irodájában lehet kérni hivatali időben. A jelentkezést a szervező irodán keresztül kell intézni, de kérjük, hogy a jelentkezők írassák fel nevüket, címüket és telefonszámukat nálunk is az Irodában!
5. A Piarista Gimnázium és az Általános Iskola tanári állásokat hirdet különböző szakokkal. Részletek az iskola honlapján olvashatóak.
6. A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola a 2022/23-as tanévtől matematika, kémia szakos tanár illetve gyógypedagógus munkatársakat keres. Fényképes önéletrajzot az iskola portáján vagy az iskola e-mail címén lehet leadni.
7. Ma, Szentháromság vasárnapján van a Piarista templom búcsúja. Ma délután 16 órakor lesz a bérmálás a Piarista templomban, melyet Bábel Balázs érsek atya végez. Ott lesznek bérmálkozók idén a Főplébániához tartozó fiatalok is. Imádkozzunk értük!
8. Július 31-augusztus 7-ig kerül megrendezésre a 31. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor. Szeretettel várjuk a fiatalokat! Regisztrálni kell és lehet a kitett plakátokon szereplő QR kód segítségével, illetve a www.hittanya.hu honlapon.
9. A Váci Egyházmegye fenntartásában lévő Szent Rita nevelőszülői hálózat hívő nevelőszülőket keres. Ez a tevékenység főállásban és más munka mellett is végezhető. A jelentkezők a kitett plakátokon szereplő elérhetőségeken érdeklődhetnek, illetve szórólapot kérhetnek a Nagytemplom sekrestyéjében.
10. A Szegedi Gál Ferenc Katolikus Egyetem által létrehozott Bolberitz Pál Intézet diplomára épülő szociális és mentálhigiénés képzéseket indít Kecskeméten 2022. szeptemberétől. A képzésekről szórólapot a Nagytemplomban a középső kis asztalkán lehet találni, illetve információkhoz lehet jutni a kecskemet@gfe.hu honlapon is. A képzések önköltségesek, a jelentkezési határidő augusztus 19-e.

11. Elkészültek a DvD-k az elsőáldozási videóval és fényképekkel. A Nagytemplom elsőáldozói a DvD-ket a sekrestyében vehetik át aláírással és a dátum feltüntetésével.

Facebook