Mikor az Oltáriszentség előtt imádkozunk…

“Mikor az Oltáriszentség előtt imádkozunk, igyekszünk a figyelmünket rá fordítani. A Szentségimádásban lehetőségünk van gondjainkat és aggodalmainkat az Úr elé helyezni. A szentségimádás egyik kegyelme az, hogy megérezhetjük, életünk nehézségei, hiányai, és küzdelmei mulandóak és átmenetiek. Amik uralják életünket és egyik pillanatban beléjük feledkezünk, a következőben lehet, hogy szertefoszlanak. Ami ma zavart és nyugtalan napot okoz számunkra, azt holnap már más szemszögből láthatjuk. Kalkuttai Szent Teréz anya azt mondta: „Az idő, amit Jézussal töltesz el az Oltáriszentség előtt, a legjobb idő, amit a földön tölthetsz. Minden egyes Jézussal töltött pillanat elmélyíti a kapcsolatod vele, lelkedet mindörökre dicsőségesebbé és gyönyörűbbé teszi a mennyben, és segít elhozni az örökkévaló békét a földre”.
Uram Jézus, te vagy az élet és halál értelme. Emeld fel szívemet és lelkemet a mennyek országába, hogy még tisztábban láthassam égi méltóságomat, sorsomat és életemet a Te békédben.”
„Én dicsérem, áldom, és teljesen magamat adom Neki, annak, Aki a lelkem igazi tápláléka, és az én örökkévaló örömöm.” (Boldog John Henry Newman)

Forrás: „Walk with Me”-füzetek „Eucharistic reflections” magyar fordítása

Fotó: Pinterest

Facebook