Hirdetések-2022.07.31., évközi 18. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Csütörtökön Vianney Szent János áldozópap emléknapja.
– Szombaton Urunk Színeváltozásának ünnepe lesz.
2. Most a héten lesz a Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor. A táborba augusztus 6-án szombaton ellátogat Böjte Csaba ferences atya is. De. 10 órakor tart előadást, utána pedig szentmisét a Hittanyán. Böjte Csaba neveltjeinek támogatására egy perselyt helyezünk ki ezen a napon a táborban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, és kérjük, hogy tehetségük szerint támogassák Böjte atya munkáját. Információk a www.hittanya.hu honlapon.
3. Szeretetláng engesztelés lesz a héten szerdán 17 órától a Nagytemplomban.
4. A Szegedi Gál Ferenc Katolikus Egyetem által létrehozott Bolberitz Pál Intézet diplomára épülő szociális és mentálhigiénés képzéseket indít Kecskeméten 2022. szeptemberétől. Erről információkhoz lehet jutni a kecskemet@gfe.hu honlapon. A képzések önköltségesek, a jelentkezési határidő augusztus 19-e.
5. Zarándoklatot hirdetünk a Szentföldre 2022. okt. 6-11-ig. A zarándoklatról ismertetőt a sekrestyében és a Főplébánia irodájában lehet kérni hivatali időben. A jelentkezést a szervező irodán keresztül kell intézni, de kérjük, hogy a jelentkezők írassák fel nevüket, címüket és telefonszámukat nálunk is az Irodában!
6. Augusztus 15-én hétfőn, Nagyboldogasszony ünnepén este 18 órakor ünnepi szentmisét mutat be a Nagytemplomban Bíró László püspök atya. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket Bíró püspök atya szentmiséjére legnagyobb Mária ünnepünkön!
7. 2022. augusztus 1-jétől a Főtisztelendő Érsek Atya Minda Zoltán kisegítő lelkész atyát a Tiszaalpári Szent Benedek Leányai szerzetesrend lelkészévé nevezte ki. Hálásan köszönjük az utóbbi hónapokban köztünk végzett munkáját. Helyette a Váci Egyházmegyéből Péntek Zsolt atyát nevezte ki a kecskeméti Főplébánia kisegítő lelkészévé. Zsolt atya a Szent Ferenc kápolnában fog rendszeresen misézni, illetve itt a Nagytemplomi szentmisék és gyóntatás ellátásában, illetve a temetésekben fog szolgálatot teljesíteni. Fogadjuk szeretettel és imádkozzunk érte!
8. „Egy úton” Gyalogos Zarándoklat lesz Lajosmizse és Kecskemét között 2022. augusztus 13-án szombaton. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Facebook