Hirdetések-2022.08.28., Évközi 22. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapja.
– Szombaton Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító
emléknapja lesz.

2. Augusztus 31-én szerdán 17 órakor Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.

3. Továbbra is hirdetjük a zarándoklatot a Szentföldre 2022. okt. 6-11-ig. A zarándoklatról ismertetőt a sekrestyében és a Főplébánia irodájában lehet kérni hivatali időben. A jelentkezést és a befizetéseket a szervező irodán keresztül kell intézni, de kérjük, hogy a Kecskemétről jelentkezők írassák fel nevüket,
címüket és telefonszámukat nálunk is az Irodában!

4. A Piarista Gimnázium matematika-fizika szakos tanári állást hirdet a következő tanévtől. Részletek az iskola honlapján.

5. Szeptember elejétől szeretnénk elkezdeni a Rózsakertben álló Mária szobor felújítását. Az elmúlt hónapok áremelkedései és az adózási átalakulások miatt a felújítás többe kerül, mint eredetileg tervezve lett. Ezért továbbra is számítunk a kedves hívek adományaira. Az adományokat be lehet fizetni az erre a célra a Nagytemplomban kitett csekken vagy átutalással az elkülönített számlára, illetve személyesen
is be lehet adni a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Hálásan köszönjük!

5. Elkezdődött a tanév, és vele az iskolai és plébániai hitoktatás. Szeptember 18-án vasárnap a de. 9 órai szentmise keretében ünnepélyes Veni Sancte szentmisét tartunk a Főplébániához tartozó iskolák általános és középiskolák hittanosai számára. Szeretettel várjuk a hittanosokat és szüleiket, családjukat.

6. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul majd szeptember második felében. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján, és értesíteni fogjuk őket.

7. Elsőáldozásra felkészítő csoportok indulnak általános iskolásoknak, valamint bérmálásra felkészítő csoportok középiskolás korú fiataloknak a Főplébánia szervezésében szeptember második felében. Az elsőáldozói és bérmálkozói csoportokba lehet jelentkezni szeptember elejétől a hitoktatóknál, illetve tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában.

Facebook