Hirdetések-2022.10.02., évközi 27. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Kedden Assisi Szent Ferenc ünnepe lesz.
– Pénteken Rózsafűzér Királynőjének emléknapja.
– Szombaton Szűz Mária, a Magyarok Nagyasszonya ünnepe.

2. Október hónap minden napján közösen imádkozzuk a Rózsafűzért a Nagytemplomban az esti misék előtt negyed hattól.

3. Folyik a Rózsakertben álló Mária szobor felújítása. A felújítás költségeire továbbra is gyűjtjük az adományokat, amelyeket be lehet fizetni a Nagytemplomban kitett csekken, vagy átutalással, de személyesen is a Főplébánia Irodájában. Hálásan köszönjük!

4. Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Élő Rózsafűzért, vagyis imádságos zarándoklatot tartunk Kecskemét városáért. Két helyről, a Mária Kápolnától és a Szent Ferenc kápolnától lesz az indulás a reggel nyolc órás szentmise után. Tisztelettel kérjük a kedves híveket, hogy vegyenek részt minél többen ezen az imádságos zarándoklaton!

5. Elindulnak az elsőáldozásra és bérmálásra felkészítő csoportok a Főplébánián és a Barátok templománál. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál, illetve az időpontokról tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában és a kitett hirdetményeken. Elindult a felnőttek számára is a keresztelési, elsőáldozási, bérmálási felkészítés, amelynek időpontja hétfő este ¾ 7, helye a Főplébánia. Jelentkezni Csuja Gergely káplán atyánál lehet. Ifjúsági csoport is indult egyetemista, főiskolás korú fiataloknak (18 és 30 év között) a Főplébánia kis hittantermében péntekenként este ¾ 7-től nyolc óráig. Lehet még csatlakozni!

6. A Máltai Szeretetszolgálat jó állapotú férfi cipőket gyűjt 43-46-os méretben. Ezeket a Hoffman János u. 11-be lehet elhozni. Köszönjük!

7. Megjelent Finta József plébános atya „Forrásom” c. könyve, amely az elmúlt 10 év prédikációiból, bibliai elmélkedéseiből tartalmaz egy egész évre szóló gyűjteményt, valamint interjúkat. A könyvet meg lehet rendelni a Laudetur Kiadónál az ő web-oldalukon, az ott megadott kuponkód segítségével kedvezményesen. Valamint könyvbemutatót is rendezünk október 15-én szombaton este 19 órától a Helynökség nagytermében (Lestár tér 2.), ahol lesz lehetőség a könyv megvásárlására és dedikálására. Szeretettel várunk mindenkit!

8. “Rózsaeső” imaestre hív a Nyolc Boldogság Közösség, amelyen Lisieuxi Szent Teréz közbenjárását kérjük. Időpont: 2022. október 15., szombat 18.30, helyszín: a Szentcsalád Plébánia nagyterme. Tanúságtételeket az imameghallgatásokról a közösség tagjainak jelezzétek!

9. Október 1-től zajlik Magyarországon a népszámlálás. Tisztelettel kérjük, hogy a katolikus hívek szíveskedjenek megvallani vallási és felekezeti hovatartozásukat is a megfelelő rovatban! Hitünk megvallása fontos része identitásunknak, s egyben tanúságtétel is Jézus Krisztushoz való tartozásunkról. A népszámlálási adatok összesítése alapján alkotnak az állami szervek véleményt az egyes egyházak, felekezetek társadalmi súlyáról. Csak akkor lehet bennünket komolyan venni, ha valóban komoly erőt képviselünk. A kérdéssorban tehát mindenképp keressünk rá a vallással foglalkozó kérdésre, és jelöljük be illetve mondjuk be, hogy római katolikusok vagyunk! Azok számára, akik nem használnak Internetet, számítógépet, Népszámlálási Pontot hozunk létre a Főplébánián október 9-én és 16-án vasárnap. Ezeken a napokon minden mise után lehetőség lesz bejönni a plébániára és segítséget kapnak a népszámlálási kérdőívek kitöltéséhez. Ehhez hozzák magukkal a levélben kapott kódot!

10. Mához egy hétre, október 9-én vasárnap szeretettel várjuk a hittanos gyerekeket és fiatalokat, valamint szüleiket is a 9 órás diákmisére a Nagytemplomban, valamint az azt követő szeretetlakomára és közös játékra a Főplébánián.

Isten éltesse, bőséges áldása kísérje névnapjukat, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreinket!
Áldott hetet kívánok, Isten örömében és békéjében!
Imádkozzunk egymásért.

Facebook