Rózsafüzér Királynője-2022.10.07.

Október 7-e Rózsafüzér Királynője ünnepe (más néven Olvasós Boldogasszony), hálaünnep. Ilyenkor Mária közbenjárásáért, Isten segítségéért imádkozunk és az Istenszülő iránti tiszteletet kifejezve, Jézus életéről elmélkedünk. Égi Édesanyánk, a szüzek Szüze jól tudja, hogy ahogy gondolkodunk, úgy is cselekszünk. A hitvallás megelőzi a cselekedeteket. Azt is tudja, hogy egyik legjobb megoldás, ami valóban, egyenesbe lendítheti gondolatainkat és ellensúlyozni tudja a modern társadalom tévedéseit, az a rózsafüzér titkai fölötti napi elmélkedés. A rózsafüzér imádkozása helyes elmélkedést jelent. Felidézi a vallás alap igazságait.
Aki az életét Máriaként, illetve a Szűzanya lelkületében akarja megélni, annak a rózsafüzér életkísérője kell, hogy legyen. Jó lenne felfedezni ennek az imamódnak az igazi mélységét, azt, ahogyan Isten formál ez által az imamód által, elmélyít az élet titkaiba, bevezet az igazi mélységekbe. Nemcsak kísérő, hanem az életet igazi medrébe helyező valóság is.

A rózsafüzér a Szűzanya lelkületében akarja egészen Jézusra irányítani az életünket, Jézus-központúvá tenni. Ez az ima az emberi élet ritmusában dobog. Általa új életet tapasztalhatunk meg, reményvesztettségeinkben békére és megoldásra találhatunk, általa sokan örömre és megbocsátásra is leltek. Isten hatalmas ajándéka az emberiség számára, mert általa különleges kegyelmeket nyerhetünk.
Imádkozzuk a rózsafüzért minél gyakrabban, és kérjük a Szent Szűz segítő közbenjárását családtagjainkért, barátainkért, saját magunkért, hazánkért és minden rászorulóért!

Facebook