Hirdetések-2022.11.27., Advent I. vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők
– Szerdán Szent András apostol ünnepe.
– Szombaton Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja.

2. Ma elkezdődött az adventi időszak. Adventben hétfőtől szombatig reggel hat órakor Rorate miséket tartunk a Nagytemplomban. Reggel hét órás szentmisék, illetve szerdán nyolc órás szentmise viszont nem lesznek. Szombatokon lesz nyolc órás szentmise. A hajnali misék alatt gyóntatunk. Az Adventi szombatokon este hat órakor, a szentmisék előtt kis diameditáció keretében gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit a Nagytemplomban.

3. Adventi koncertek, hangversenyek a Barátok templomában:
– A Barátok templomának Szent Miklós Kórusa fennállásának 20. évfordulóját ünnepli. Jubileumi koncertjük november 27-én, advent első vasárnapján lesz, du. 5 órai kezdettel (az esti mise előtt). Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
– Szintén a Barátok templomában Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából ökumenikus kórushangverseny lesz november 29-én, kedden este 6 órai kezdettel. A fellépő kórusok neve a kitett plakátokon olvasható.
– A Barátok együttes hagyományos Adventi Léleksimogató Koncertje ebben az évben december 11-én vasárnap délután 16:00 kezdettel lesz megtartva a Barátok templomában. Mindenkit szeretettel várnak.

4. A Szent Miklós templom (Barátok) búcsúja december 5-én hétfőn este 18 órakor lesz. Az ünnepi szentmisét Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja. A mise előtt 16 órától 18 óráig találkozási lehetőség lesz a Mikulással, valamint Szent Miklós témában kézműveskedés a Barátok temploma előtt.

5. Mához egy hétre, december 4-én vasárnap a de. 9 órás szentmisén mutatjuk be a leendő elsőáldozókat a Nagytemplomban. A szentmise végén fogadjuk a Mikulást, aki ellátogat hozzánk. Azt követően pedig szeretetlakomát és játékos összejövetelt tartunk a Főplébánia pincéjében a gyerekeknek és családjaiknak.

6. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kecskeméti csoportja előadást szervez november 30-ánn szerdán este 18 órakor a Főplébánia Közösségi Háza nagytermében. Az előadást Dr. Jeney Gábor atya tartja, címe: „Az Oltáriszentség iskolája.” Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

7. December 3-án szombaton de. 9 órától lesz a Lakiteleki Népfőiskolán a „Zarándok JEL-KÉP-ÚT” című képkiállítás megnyitója, egész napos adventi programmal megfűszerezve. A rendezvény részletes programja olvasható a kitett plakátokon. A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

8. Csatlakozunk a meghalt gyermekekért tartott világméretű gyertyagyújtási nap eseményéhez december 11-én vasárnap. A gyertyagyújtás az esti mise után 19 órakor lesz a Nagytemplomban. Aki szeretné, hogy elhunyt gyermekéért név szerint is imádkozzunk, kérjük, jelezze személyesen az Irodán, vagy a gyertyagyujtas.kecskemet@gmail.com e-mail címen!

9. Folyik a Rózsakertben álló Mária szobor felújítása. A felújítás részét képezné a kerítés javítása is, ami azonban szintén komoly összegekbe kerül. Ezért továbbra is gyűjtjük az adományokat. Hálásan köszönjük!

10. Az Adventi Lelkigyakorlat ebben az évben december 16-17-18-án lesz a Nagytemplomban. Pénteken este hat órakor Burányi Roland atya ezüstmiséje és lelkigyakorlatos beszéde, szombaton este hat órakor Kosik Sándor atya ezüstmiséje és lelkigyakorlatos beszéde, vasárnap de. fél 11-kor pedig Bábel Balázs érsek atya szentmiséje és beszéde alkotja a lelkigyakorlat programját. Mindhárom napon a szentmisék után egy kis agapéra, találkozásra hívjuk a kedves híveket a Plébánia udvarára, illetve pincéjébe.

11. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti szervezete férfi pulóvereket, sálakat, kesztyűket, sapkákat gyűjt rászorulók számára.
A ruhaneműket a Hoffmann János utcában a máltai házban lehet leadni, hétfőn, kedden, és pénteken délelőtt, csütörtökön délután.

12. Lassan elérkeznek az év utolsó hónapjai. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni! A többszörösére növekedett rezsiköltségek mind a plébániát, mind a templomainkat, mind a Közösségi Házat rendkívüli módon megterhelik. A Nagytemplom továbbra is nyitva lesz, de délután 13 órától az esti miséig csak a sekrestye felőli bejáraton lehet bejönni. A Közösségi Ház is működik. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjen az egyházi hozzájárulás minimális összegénél többel hozzájárulni a templom és a plébánia fenntartásához! Ugyanígy gondoljunk erre a perselyadományok gyűjtésekor, illetve a Közösségi Házban tartott alkalmak során is! Hálásan köszönjük!

Facebook