Hirdetések-2023.04.30., Húsvét IV. vasárnapja

Április 30. – Húsvét IV. vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn Munkás Szent József emléknapja. Városföldi búcsú 10 óra.
– Kedden Szent Atanáz püspök és egyháztanító emléknapja.
– Szerdán Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok ünnepe.

2. Jelenleg Magyarországon tartózkodik Ferenc pápa. Imádkozzunk a pápalátogatás lelki ajándékaiért! Ma a kecskeméti Nagytemplomban csak de. fél 11-kor és este hat órakor van szentmise.

3. Május 1-je hétfőtől kezdve az esti szentmiséket megelőzően fél hattól közösen imádkozzuk a Loretói Litániát a Nagytemplomban.

4. Mához egy hétre, május 7-én Anyák Napja lesz. A de. 9 órás szentmisében ünnepélyesen köszöntjük az édesanyákat. Azt követően pedig játékos összejövetelt és szeretetlakomát (agapét) tartunk a Főplébánia pincéjében a hittanos gyerekeknek és családjaiknak.

5. Május 14-én a délelőtti kilences szentmisében lesz az elsőáldozás.
– Május 21-én, Urunk Mennybemenetelének ünnepén lesz a Nagytemplom búcsúja. Ezen a napon a 9 órás szentmisét Nagy Attila ezüstmisés piarista atya fogja tartani. A fél 11-es szentmisében pedig bérmálás lesz, melyet Bábel Balázs érsek atya szolgáltat ki.

6. Május 28-án lesz Pünkösd, a Szentlélek eljövetelének ünnepe. Mindenkit szeretettel várunk a szentmisékre. Május 29-én, a Pünkösd utáni hétfőn Egyházközségi Napot (Majálist) tartunk a Főplébánia udvarán és épületében. A program 9 órakor kezdődik szentmisével. Utána közösségi rendezvényeket tartunk minden korosztálynak. Vendégül látunk minden résztvevőt egy közös ebédre. Ehhez hozzá lehet járulni süteménnyel, pogácsával, üdítővel. Kérem, hogy aki el tudna jönni, szíveskedjen felíratni a nevét a sekrestyében v. az Irodán!

7. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adószáma: 18340497-1-03. A nehéz körülmények és a gazdasági válság ellenére nyitva tartjuk és működtetjük nemcsak templomainkat, de közösségi házainkat is. Számos hittanos, ifjúsági és egyéb közösségi programot szervezünk, valamint szeretnénk megtartani nyári táborainkat, hitéleti rendezvényeinket is. A Hitoktatásra Alapítvány ezeknek támogatására jött létre. Kérem, hogy aki teheti, az egyházi hozzájárulás és a perselypénz befizetésekor is szíveskedjék nagylelkűen támogatni plébániánkat. Hálásan köszönjük!

8. Tervezett hittanos táboraink:
– 2023. június 23-29-ig Zarándoktábort szervezünk 13-18 év közötti hittanosok számára a Tata-Péliföldszentkereszt-Esztergom útvonalon. A tábor költsége várhatóan 40.000 forint lesz, jelentkezni Kiss Zsuzsanna vagy Szelei Anikó hitoktatóknál lehet május 1-ig 10.000 Ft. előleg befizetésével. A táborról plakátot tettünk ki a hirdetőfalra.
– Megszervezzük napközis hittanos táborunkat, a Hírös Hittábort is 2023. július 17-21-ig. A tábor díja 15.000 forint. Jelentkezni a Főplébánia irodájában lehet a részvételi díj befizetésével. A táborról szintén tettünk ki plakátot.
– Szeretettel várjuk a fiatalokat és a nagyobb hittanosokat az immár 32. Bugaci Lelkigyakorlatos Táborba is augusztus 6-13-ig. A tábor díja 20.000 forint. Jelentkezni online lehet www.hittanya.hu honlapon vagy a Hittanya facebook oldalán található linken.

Facebook