Hirdetések 2018. Szeptember 23.

A hét ünnepei a következők:

– Hétfőn Szent Gellért püspök és vértanú emléknapja lesz.

– Csütörtökön Páli Szent Vince emléknapja.

Szombaton Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Ráfael főangyalok ünnepe.A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez szeptember 26-án szerdán este 18 órakor a Főplébánia Közösségi Házában. Az előadást Halasi Éva tartja, címe: Bolíviában éltem.

Szent Rita Emlékkonferencia lesz Kecskeméten a Városháza Dísztermében szeptember 27-én csütörtökön. A program reggel 8 órakor kezdődik a Nagytemplomban szentmisével. A programról ismertetőt helyezünk ki a hirdetőfalra.

“ÜNNEPI ELŐHANGOK” címmel hangverseny lesz a Nagytemplomban 2018. 09. 27-én csütörtökön 19 órakor. Fellép a Lakó Sándor Kamarazenekar, a Nagytemplom Benedictus Kórusa és zenebarátaik. A koncert része Kecskemét város 650 éves ünnepségsorozatának. Belépő nincs, de adományt elfogadnak, amelyet a Nagytemplom felújítására felajánlanak.

Plébániai Szinódust, vagyis az ismerkedést és a közös tervezést elősegítő tanácskozást szervezünk szeptember 29-én szombaton de. 10 órától a Főplébánia Közösségi Házában. Hivatalosak a Képviselőtestület tagjai, a plébánia alkalmazottai, munkatársai, a hittanárok, valamint azok a hívek, akik tagjai valamelyik plébániánkhoz tartozó csoportnak, szervezetnek. Nyomatékosan kérem, hogy mindenki jelentkezzen szeptember 25-e kedd estig, aki részt szeretne venni! Jelentkezni lehet a plébánia irodájában, vagy a plébánosnál telefonon és e-mailben.

„Cimbalommal a betegekért” címmel szeptember 30-án reggel 9 órától 650 perces jótékonysági koncertsorozat lesz a Városháza udvarán. A programot Radics Sándor szervezi, számos sztárvendég szereplésével. A belépődíj 2.000 Ft. A bevételt a daganatos betegek javára ajánlják fel. A részletekről plakátokat és szórólapokat helyeztünk ki. Jegyet a plébánián is lehet kapni.

Újra indult az Alpha Kedd Esték 10 alkalmat felölelő sorozata! A vacsorával egybekötött beszélgetések elősegítik Jézus mélyebb megismerését. Az Alphához még most a héten lehet csatlakozni. Az érdeklődőket kedden este 7 órakor várjuk a Közösségi Házban.

A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 6-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól szeptember 28-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A részvételi díj 2.000 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Ebben az évben is megrendezésre kerül Kecskeméten a 72 óra kompromisszum nélkülönkéntes segítő program október 12-14 között. Az eseményre a 72ora-kecskemet.euweboldalon lehet jelentkezni október 3-a éjfélig. Itt a Nagytemplomban és a Főplébánián is megszervezzük a programot. Kérem az érdeklődő fiatalokat, hogy október 3-ig jelentkezzenek ne csak a weboldalon, hanem hitoktatójuknál, csoportvezetőjüknél is személyesen!

Idén is Rózsaeső imaestre hív bennünket a Nyolc Boldogság Közösség, október 6-án szombaton 18.00-tól a Szentcsalád Plébániára. Közös szentmise – tanúságtételek – tanítás- levélírás – imaharmincad indítása – lesz a program. Vendégünk: Ivanics Zoltán atya.  A tavalyi résztvevők már visszakapták leveleiket, kérünk benneteket, hogy értesítsétek a közösség tagjait az ima meghallgatásokról!

Facebook