Élő Rózsafüzér

Az Élő rózsafüzér zarándoklatok története 2003-ig nyúlik vissza. Ezt az évet II. János Pál pápa a rózsafüzér évének nyilvánította. Bécsben rendeztek először ilyen jellegű zarándoklatot, öt szakaszon gyalogolva imádkozták körül a várost. Az első magyarországi rózsafüzér-zarándoklatot a főváros körül a 2007-es budapesti városmisszióhoz kapcsolódóan szervezték meg, a Mária Rádió támogatásával.

A rózsafüzér ugyanis – jóllehet jellegzetesen máriás imádság – lényegét tekintve krisztologikus. Alkotóelemeinek egyszerűségében sűrítve tartalmazza az egész evangéliumi üzenet mélységét, melynek mintegy rövid összefoglalása. Benne visszhangzik Mária imádsága, az ő örök Magnifikátja, a megváltó megtestesülés művéért, mely az ő szűz méhében kezdődött el. A rózsafüzérrel a keresztény nép beiratkozik Mária iskolájába, hogy bevezessék Krisztus arca szépségének szemlélésébe és az ő szeretete mélységének megtapasztalásába. A rózsafüzér által a hívő kegyelmek bőségét nyeri el, mintegy magának a Megváltó Anyjának kezéből.  ( részlet II. János Pál pápa ROSARIUM VIRGINIS MARIAE apostoli leveléből )

Az elmúlt szombaton Kecskemét városát is körülöleltük Máriához fohászkodva. Köszönet az értünk, városunkért imádkozóknak!

Istennek legyen hála!

 

Mai névnap: Fábián, Sebestyén

Közeledő események

jan
20
vas
17:00 Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét
jan 20 @ 17:00 – jan 27 @ 18:00
Ebben az évben 2018. január 20-27-ig tart a keresztények egységéért végzett ökumenikus imahét. Kecskeméten ezúttal a református templomban lesznek az ökumenikus imaórák január 21-e hétfőtől január 26-a szombatig.  Az imaórák[...]

Kategória

Facebook