Mátraverebély – Szentkúti Zarándoklat Fiataloknak

Életünk útján mindenkinek szüksége van lelki táplálékra. Vannak helyek, ahol elevenebben él a Lélek, ahol kiszakadva a nyüzsgő, zajos világból egészen felemelő módon tapasztalhatjuk meg a Jóisten kegyelmét, közelségét.

2018. október 20-21-én  Mátraverebély – Szentkúton vettünk részt zarándoklaton. Nem titkoltan, az volt a szándékunk, hogy fiataljaink a mai rohanó világban jobban megismerkedjenek a zarándoklat, a kegyhely, a jámborság, fogadalom és áldozatvállalás keresztény szemléletével.

A programban szerepelt közösségi munka, előadások – melyeket a helyi ferences testvérek tartottak -, imádságok, szentségimádás, gyónási lehetőség, szentmise, és sok-sok tartalmas együttlét.

A kegyhely csendje, a természet szépsége és az egészen bensőséges Isten közelsége minden jelenlévőben maradandó, értékes nyomot hagyott.

Úton hazafelé, egy fohász és rövid ismertető erejéig megálltunk a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikában is.

Hordozzuk mindennapjainkban is a lelki béke lámpását, világítsunk utat azoknak, akik keresik az Istent!

Istennek legyen hála!

 

 

Mai névnap: Fábián, Sebestyén

Közeledő események

jan
20
vas
17:00 Ökumenikus imahét
Ökumenikus imahét
jan 20 @ 17:00 – jan 27 @ 18:00
Ebben az évben 2018. január 20-27-ig tart a keresztények egységéért végzett ökumenikus imahét. Kecskeméten ezúttal a református templomban lesznek az ökumenikus imaórák január 21-e hétfőtől január 26-a szombatig.  Az imaórák[...]

Kategória

Facebook