Hirdetések 2018. október 28.

A hét ünnepei a következők:

– Szerdán Boldog Romzsa Tódor püspök, vértanú emléknapja.

– Csütörtökön Mindenszentek ünnepe.

– Pénteken Halottak Napja lesz.

Örömmel közöljük a kedves testvérekkel, hogy az elmúlt szombaton, a hitoktatók kalocsai továbbképzésén Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek atya Koszter Atya Díjjal tüntette ki a Kecskeméti Főplébánia és a Városföldi Szent József Lelkészség hitoktatóit, Szabó Imrét és Kecskeméti Zoltánné Ildikót. Az egykori híres kalocsai hitoktató papról, Koszterzicz József atyáról elnevezett elismerést a kiváló munkát végző katekéták, hitoktatók kaphatják meg, évente legföljebb ketten. Nagy büszkeség számunkra, hogy idén két kecskeméti hitoktató részesülhetett ebben a kitüntetésben. Isten áldását kérjük további életükre, tevékenységükre.

Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban október 31-e szerdán du. fél öttől.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez október 31-e szerda este 18 órától a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében. Az előadás címe „Újra tervezés”, témája pedig a teremtésvédelem. Az előadást dr. Szajki Károly főorvos tartja. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

November 1-jén, csütörtökön Mindenszentek Ünnepe lesz, ami kötelező ünnep. Templomunkban vasárnapi miserend szerint lesznek az ünnepi szentmisék. Ezen a napon az esti szentmisét plébániánk halottjaiért ajánljuk fel. Délután 14 órától sírszenteléseket végzünk a temetőben. A sírszentelési igényeket még hétfőn és kedden be lehet jelenteni a plébánián hivatali időben.

November 2-án Halottak Napja van. Szentmiséink hétköznapi miserend szerint lesznek a Nagytemplomban. Ezen kívül de. 10 órakor a Szentháromság Temetőben lévő Szent Kereszt kápolnában lesz szentmise elhunyt szeretteinkért.

Már nyugdíjas, de egészségileg magát jól tartó munkatársat keres a Főplébánia a Közösségi Ház takarítására és templomőri feladatok ellátására. Mindenképpen vallásgyakorló, megbízható, dolgozni szerető személyt szeretnénk alkalmazni. Kérünk mielőbbi jelentkezést a Főplébánia Irodájában hivatali időben!

Magyar Szent Család gyalogos zarándoklat lesz november 10-én Lakitelek-Nyárlőrinc-Szentkirály-Lakitelek útvonalon Szent Imre tiszteletére. A programról ismertetőt helyeztünk ki a hirdetőtáblára. Mindenkit szeretettel várnak.

  1. november 11-én Kalocsán a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola aulájában rendezzük meg a Főegyházmegye Szinódusi Találkozóját. A téma idén a római Püspöki Szinódust követve az ifjúság hitben való segítése lesz. A program délután 14 órakor kezdődik és 18 órakor érseki misével ér véget. A találkozóról plakátot tettünk ki a hirdetőfalra, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Szentföldi Zarándoklatot szervezünk Kecskemétről 2019. február 18-23 –ig. A részvételi díj: 275.000 Ft. A Zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve Főplébánia Irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, címüket és telefonos vagy e-mailes elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is!

Gyónási lehetőség misén kívül:

– Attila atya keddenként de. 9-10 óráig,

– József atya novembertől szerdánként du. 17-18 óráig,

 – Tibor atya csütörtökönként du. 16-17 óráig gyóntat a Nagytemplomban.

Facebook