Hirdetések 2018. november 18.

  1. november 18. – évközi 33. vasárnap

A hét ünnepei a következők:

– Hétfőn Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe.

– Szerdán a Boldogságos Szűz Mária bemutatásának emléknapja.

– Csütörtökön Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja.

A Czollner téren lévő Szent Erzsébet templom búcsúi miséjét Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja ma, 2018. nov. 18-án vasárnap délelőtt 11. 15-kor. Szeretettel várják a kedves híveket.

  1. november 19-én adták ki a kecskeméti Mária Kápolna alapítólevelét, melyet a Bács-Kiskun Megyei Levéltárban őriznek. Ennek 300. évfordulója alkalmából 2018. november 19-én hétfőn 14 órától megemlékezés lesz a Mária Kápolnában. A megemlékezés programja a kitett plakáton olvasható. Mindenkit szeretettel várnak.

A Piarista Általános Iskola szeretettel hívja a leendő első osztályos gyermekeket és családjukat idei első beiskolázási programjára, a Játékszigetre, 2018. november 23-án, pénteken délután fél ötre az iskola dísztermébe. Bővebb információ az iskola honlapján található.

Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz 2018. november 25-én délután fél 4-től a Nagytemplomban. A tanítás témája: A buzgó ima titka. A tanítás után közbenjárás lesz testi- és lelki gyógyulásért.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez november 28-a szerda este hat órától a Főplébánia Közösségi Házában (Lestár tér 2.). Az előadást Dr. Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára tartja „Török utáni megújulás a kalocsai Érsekség tereületén” címmel. Mindenkit szeretettel várnak.

Mához egy hétre, Krisztus Király vasárnapjával véget ér az egyházi év, két hét múlva pedig Advent I. vasárnapjával új liturgikus év indul. Adventben, a karácsonyi készület bensőséges időszakában számos lelki programmal igyekszünk gazdagítani a kedves híveket.

December 1-jén szombaton du. 14 órától 17 óráig adventi koszorú készítésre lesz lehetőség a Közösségi Házban (Lestár tér 2.). Lehet hozni is hozzávalókat, de ott helyben is készülünk minden anyaggal, ami a koszorúkhoz szükséges. Aki ott helyben igényel hozzávalókat, annak koszorúnként 500 Ft-ot kell ezért fizetnie. A programról plakátokat helyeztünk ki, várjuk a családokat, gyerekeket, fiatalokat.

Az adventi vasárnapokat megelőző szombat estéken a szentmisék elején 15 perces kis ünnepség, diameditáció keretében gyújtjuk meg a templomi koszorú gyertyáit. Szeretettel várjuk ezekre is a híveket.

December 2-án, Advent I. vasárnapján este fél héttől a Szt. Miklós Kórus tart karácsonyváró koncertet a Barátok templomában.

Az adventi időszakban hétfőtől szombatig hajnali (rorate) miséket tartunk a Nagytemplomban reggel hat órakor. Hetes misék nincsenek. Miseszándékokat tudunk még felvenni a hajnali misékre.

December 5-én délután 14 órától 17 óráig Szent Miklós püspök mai utódjával, a Mikulással találkozhatnak a gyerekek a Barátok temploma előtt. Látogassatok ki hozzá minél többen!

December 7-én és 8-án, pénteken és szombaton Kerényi Lajos piarista atya tart lelkigyakorlatot a Nagytemplomban az esti hat órás szentmisék keretében. A lelkigyakorlatról tettünk ki plakátokat.

December 8-án délután 15 órától adventi lelki ráhangolódást szervezünk fiatalok számára a Közösségi Házban Kerényi Lajos atyával. Szeretettel várjuk a fiatalokat. Gyónási lehetőség is lesz. A részvétel a bérmálásra készülőknek kötelező.

A karácsonyi pásztorjáték ebben az évben a Ciróka Bábszínház „József mondá Máriának” című előadása lesz december 23-án du. fél 4-kor. Mivel ennek az előadásnak költség vonzata van, de nem szeretnénk fizetőssé tenni. kérjük, hogy aki teheti, támogassa adományával ezt az előadást. Az adományokat a plébániára lehet behozni az adventi időszakban!

Közeledik az év vége. Hálásan köszönjük mindazok áldozatkészségét, akik az egyházközségi hozzájárulás befizetésével is segítették templomunk, plébániánk működését. Aki ezt még nem tette meg ebben az évben, kérem, szíveskedjék pótolni! Hálásan köszönünk minden segítséget, támogatást!

Facebook