Hirdetések 2019. január 6.

A hét ünnepei a következők:

– Ma Urunk megjelenése, vagyis Vízkereszt ünnepe van.

– Mához egy hétre Urunk Jézus megkeresztelkedésének ünnepével lezárul a karácsonyi ünnepkör.

Január 9-én, szerdán 17 órakor szentmisével egybekötött Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk a kedves híveket.

Akik a februári Szentföldi Zarándoklatra nem tudtak bejelentkezni, de szeretnének oda eljutni, azoknak egy másik lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. Szerveződik egy másik Szentföldi zarándoklat 2019. június 27 – július 2-ig. A részvételi díj: 312.000 Ft. A zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve a Főplébánia irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, címüket és telefonos vagy e-mailes elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is! A zarándoklat lelki vezetője Tóth Tibor káplán atya lesz.

Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Köszönjük.

Ebben az évben 2018. január 20-27-ig tart a keresztények egységéért végzett ökumenikus imahét. Kecskeméten ezúttal a református templomban lesznek az ökumenikus imaórák január 21-e hétfőtől január 26-a szombatig.  Az imaórák minden este 17 órakor kezdődnek. Hétfőn Dr. Bábel Balázs érsek atya fogja vezetni az imaórát. Kedden a református, szerdán a görög katolikus, csütörtökön az evangélikus, pénteken pedig a baptista testvérek adják a szolgálatot. Szombaton pedig Dr. Finta József plébános fogja bezárni az idei imaórák sorát. Kérem, lehetőleg egész héten át legyünk jelen minél többen ezeken az ökumenikus ima-alkalmakon! Az Ökumenikus Imahétről plakátokat is helyeztünk ki.

Facebook