Hirdetések 2019. január 13.

A hét ünnepei a következők:

– Ma Urunk megkeresztelésének ünnepével lezárul a karácsonyi időszak.

– Kedden Remete Szent Pál emléknapja.

– Csütörtökön Szent Antal apát emléknapja lesz.

– Pénteken Árpád-házi Szent Margit szűz ünnepe lesz.

A Szent Imre Katolikus Ált. Iskola beiskolázási programot tart január 15-én kedden fél öttől. Szeretettel várják az iskolába készülő óvodásokat és szüleiket. Ekkor megismerkedhetnek az iskolával és a tanító nénikkel, a gyerekek kézműves játszóházon is részt vehetnek.

A Piarista Iskola alsó tagozata szintén szeretettel várja a leendő első osztályos gyermekeket következő beiskolázási programjára, a Titkok szigetére az Öveges Diáklaborba, 2019. január 17-18-án 16.15-re. A programra regisztrálni kell az iskola honlapján.

 „Szeretet földje” elnevezéssel országos imanapot tartanak Magyar Hazánkért január 18-án, Árpád-házi Szent Margit ünnepén. Az imanaphoz csatlakozva január 18-án pénteken este 17 órától 18 óráig szentségimádást szervezünk a Kecskeméti Nagytemplomban. Mindenkit szeretettel várunk!

Mához egy hétre, január 20-án vasárnap délután 15 órakor szentmise és imaóra lesz Szent Filoména tiszteletére a Barátok templomában.

Akik az idei év elején házszentelést szeretnének kérni, kérjük, jelezzék igényüket névvel, címmel, telefonszámmal a plébánián hivatali időben vagy a sekrestyében holnap, január 14-e estig!

Akik a „Mária Kora” c. újságot megrendelték, de a legutóbbi számot még nem kapták meg, személyesen átvehetik azt Tóthné Erdélyi Erzsébettől a Főplébánián.

Akik a februári Szentföldi Zarándoklatra nem tudtak bejelentkezni, de szeretnének oda eljutni, azoknak egy másik lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. Szerveződik egy másik Szentföldi zarándoklat 2019. június 27 – július 2-ig. A részvételi díj: 312.000 Ft. A zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve a Főplébánia irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is! A zarándoklat lelki vezetője Tóth Tibor káplán atya lesz.

Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes kurzusról és egyéb tennivalókról tudjuk tájékoztatni őket! Köszönjük.

Ebben az évben 2018. január 20-27-ig tart a keresztények egységéért végzett ökumenikus imahét. Kecskeméten ezúttal a református templomban lesznek az ökumenikus imaórák január 21-e hétfőtől január 26-a szombatig.  Az imaórák minden este 17 órakor kezdődnek. Hétfőn Kuti József református lelkész, kedden Görbe László katolikus plébános, szerdán Mike Sámuel baptista lelkipásztor, csütörtökön Kis János evangélikus lelkész, pénteken Feczák László görögkatolikus paróchus, szombaton Hatházi Róbert katolikus plébános vezeti az imaórát. Kérem, lehetőleg egész héten át legyünk jelen minél többen ezeken az ökumenikus ima-alkalmakon!

Facebook