Hirdetések 2019. március 03.

Évközi VIII. vasárnap – 2019. március 3.

  1. A hét ünnepei a következők:

– Hétfőn Boldog Meszlényi Zoltán püspök, vértanú emléknapja.

– Szerdán Hamvazószerda, a Nagyböjt kezdete.

  1. Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban március 6-án szerdán este 17 órától.
  2. Idén március 6-án lesz hamvazószerda, a Nagyböjt szent időszakának kezdete. Előtte kedden, az esti szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti leplet. Hamvazószerdán és az azt követő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztúti ájtatosságokat végzünk. Hamvazószerdával kezdődik a kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig tart.
  3. A Piarista Iskola alsó tagozata szeretettel hívja és várja a leendő elsős gyermekeket és szüleiket az iskola nyílt napjára, 2019. március 07-én, csütörtökön reggel 8-órától. Az órákra előzetesen lehet regisztrálni az iskola honlapján.
  4. A Roxy Tours Utazási Iroda autóbuszos zarándoklatot szervez Csíksomlyóra a pápalátogatásra. Május 31-től június 2-áig három nap, két éjszaka szállással és félpanziós ellátással. A részvételi díj 42.500 Ft. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Részletesebb ismertetőt lehet kérni a sekrestyében a szentmisék előtt és után, illetve a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Mindent az Utazási Irodánál kell intézni. Maga a Főplébánia nem szervez külön zarándoklatot az eseményre, hiszen az egybeesik a Nagytemplom búcsújával és a plébános ezüstmiséjével.
  5. Zarándokút szerveződik Csíksomlyóra a pünkösdi búcsúra, június 6-10. között (nem a pápalátogatás idején!!!). Még néhány hely van. Részvételi díj: 57.000 Ft. A program elvihető a sekrestyéből és a Főplébánia irodájából. Jelentkezés a Főplébánián hivatali időben, a részvételi díj befizetésével! Az út lelki vezetője: Tóth Tibor káplán atya lesz.
  6. Akik a februári Szentföldi Zarándoklatra nem tudtak bejelentkezni, de szeretnének oda eljutni, azoknak egy másik lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. Szerveződik egy másik Szentföldi zarándoklat 2019. június 27 – július 2-ig. A részvételi díj: 312.000 Ft. A zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve a Főplébánia irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is! Előfoglalási kedvezménnyel március 15-ig lehet jelentkezni. A zarándoklat lelki vezetője Tóth Tibor káplán atya lesz.
  7. A Piarista templomban nagyböjti lelkigyakorlat lesz március 7-8-9-én,  most a héten csütörtökön, pénteken és szombaton este. A lelkigyakorlatot 18.30-as szentmise keretében tartják. A szentbeszédeket Dr.Tóth Tamás atya, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára mondja.
  8. A Szent Imre Katolikus Óvoda diplomás óvodapedagógust keres. Érdeklődni az intézmény Szent Imre utcai irodájában az intézményvezetőnél lehet.
Facebook