Hirdetések 2019. március 17.

Nagyböjt 2. vasárnap – 2019. március 17.

  1. A hét ünnepei a következők:

– Hétfőn jeruzsálemi Szent Cirill püspök és egyháztanító emléknapja, Kedden Szent József, Szűz Mária jegyese, az Anyaszentegyház legfőbb védőszentjének ünnepe lesz.

  1. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztúti ájtatosságokat végzünk. Hamvazószerdával elkezdődött a kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig tart.
  2. Szerdán délután 17 órától Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.
  3. Nagyböjti lelkigyakorlatot vezet a Szentcsalád Plébánián Szakács Tibor atya, kiskunmajsai káplán március 19-20-21-én (kedd-szerda-csütörtökön). A lelkigyakorlatos prédikációk a 18.00-kor kezdődő szentmisében hangzanak el a nagyteremben.
  4. A Nagytemplom lelkigyakorlatát szokás szerint Dr. Bábel Balázs érsek atya vezeti majd április 12-13-14-én este 18 órakor.
  5. Ismét lesz nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtés a rászorulók számára az országos Karitász szervezésében. Mához egy hétre, március 24-én kezdődik és március 31-e vasárnapig tart. Az élelmiszereket minden szentmise előtt vagy után a sekrestyében lehet leadni. Hálásan köszönünk minden adományt!
  6. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez 2019. március 27-én (szerdán) este 18 órakor a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében. Az előadás címe: „Feltámadás”. Az előadást az ökumenizmus jegyében együtt tartják Dr. Finta József katolikus plébános, Kiss János evangélikus lelkész és Varga Nándor református lelkipásztor.
  7. A Roxy Tours Utazási Iroda autóbuszos zarándoklatot szervez Csíksomlyóra a pápalátogatásra. Május 31-től június 2-áig három nap, két éjszaka szállással és félpanziós ellátással. A részvételi díj 42.500 Ft. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Részletesebb ismertetőt lehet kérni a sekrestyében a szentmisék előtt és után, illetve a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Mindent az Utazási Irodánál kell intézni.
  8. Zarándokút szerveződik Csíksomlyóra a pünkösdi búcsúra, június 6-10. között (nem a pápalátogatás idején!!!). Még néhány hely van. Részvételi díj: 57.000 Ft. A program elvihető a sekrestyéből és a Főplébánia irodájából. Jelentkezés a Főplébánián hivatali időben, a részvételi díj befizetésével! Az út lelki vezetője: Tóth Tibor káplán atya lesz.
  9. Akik a februári Szentföldi Zarándoklatra nem tudtak bejelentkezni, de szeretnének oda eljutni, azoknak egy másik lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. Szerveződik egy másik Szentföldi zarándoklat 2019. június 27 – július 2-ig. A részvételi díj: 312.000 Ft. A zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve a Főplébánia irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is! Előfoglalási kedvezménnyel március 15-ig lehet jelentkezni. A zarándoklat lelki vezetője Tóth Tibor káplán atya lesz.
  10. Nyílt napot szerveznek április 4-én (csütörtökön) a Szent Imre Katolikus Óvodában 9-10.30 óráig azon családok számára, akik érdeklődnek az intézményben folyó nevelési tevékenység iránt és szeretnék gyermeküket a következő 2019/2020-as nevelési évben az óvodába beíratni. Tájékoztató szülői értekezlet ugyanezen a napon délután 16 órakor lesz. További részletek a kihelyezett plakáton.
  11. Ma, nagyböjt II. Vasárnapján a katolikus iskolák javára gyűjtünk a szentmiséken. Hálásan köszönjük az adományokat.
Facebook