Bérmálási Vizsga – Kecskemét

Közel 100 fiatal részvételével került sor a kecskeméti körzetben a bérmálkozásra készülők tudásbeli felmérésére, találkozójára. A helyszín a Piarista Általános Iskola czollner téri intézménye volt. Mindig megható, ahogyan felsorakoznak a fiatalok a regisztrációnál még az utolsó ismétlések, kérdés-felelek közepette…

A közös imádság és köszöntő alkalmával Dr. Finta Józsi atya egy frappáns példa kérdéssel próbálta oldani a feszült várakozást: -Tök leszel, vagy tölgy…? – utalva arra, hogy a töknek nem hosszú az érési folyamata, de a tölgynek időre és kitartásra van szüksége.

A vizsga kérdések a katekizmusból előre meghatározott tételek közül kerültek kiválasztásra. Mindenki igyekezett tudásához mérten számot adni, amit  – az isteni irgalmasság fényénél – javított és értékelt a vizsgabizottság. Ezután következett a szóbeli vizsga, elbeszélgetés, ahol a fiatalok többek között a választott bérmanevükről kellett, hogy meséljenek, illetve néhány gyakorlati kérdésben kellett, hogy véleményt nyilvánítsak.

A találkozó szentmisével zárult, melyen ft. Bobek Tamás atya mutatott rá, hogy Isten irgalmassága mennyire fontos az ember számára, s mennyivel nagyobb, mint az emberi igazságosság igénye…

Köszönet ft. Tóth Tibor atyának az előkészületekért, ft. Bajkó Zoltán atyának és a szép számban megjelent hitoktatók, fiatalok, szülők áldozatos segítőkészségéért.

Istennek legyen hála!

 

 

Facebook