Hirdetések 2019. március 24.

Nagyböjt 3. vasárnap – 2019. március 24.

  1. Holnap, hétfőn Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony) ünnepe van. Az esti hat órás szentmisében Lelki Adoptálásra, vagyis a veszélyben lévő magzatok lelki örökbefogadására lesz lehetőség. Szeretettel hívjuk a híveket.
  2. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztúti ájtatosságokat végzünk. Hamvazószerdával elkezdődött a kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig tart.
  3. Ismét lesz nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtés a rászorulók számára az országos Karitász szervezésében. A mai napon, vasárnap kezdődik és egy héten át, március 31-e vasárnapig tart. Az élelmiszereket minden szentmise előtt vagy után a sekrestyében lehet leadni. Hálásan köszönünk minden adományt!
  4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez 2019. március 27-én (szerdán) este 18 órakor a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében. Az előadás címe: „Feltámadás”. Az előadást az ökumenizmus jegyében együtt tartják Dr. Finta József katolikus plébános, Kiss János evangélikus lelkész és Varga Nándor református lelkipásztor.
  5. Irgalom Forrása közbenjáró imaszolgálat lesz 2019. március 31-én délután fél 4-től a Kecskeméti Nagytemplomban. Dicsőítés, tanítás, majd közbenjárás testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.”
  6. Nagyböjti Lelkigyakorlatot tart a Nagytemplomban Dr. Bábel Balázs érsek atya április 12-13-14-én, péntek-szombat-vasárnap este 18 órakor. A szentmisék előtt valamint a szentmisék alatt is gyónási lehetőség lesz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
  7. A Roxy Tours Utazási Iroda autóbuszos zarándoklatot szervez Csíksomlyóra a pápalátogatásra. Május 31-től június 2-áig három nap, két éjszaka szállással és félpanziós ellátással. A részvételi díj 42.500 Ft. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Részletesebb ismertetőt lehet kérni a sekrestyében a szentmisék előtt és után, illetve a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Mindent az Utazási Irodánál kell intézni.
  8. Szeretettel hívják és várják a leendő első osztályos gyermekeket és családjukat a Piarista Általános Iskola idei utolsó beiskolázási programjára, a „Kikelet szigetre”, 2019. március 29-én, pénteken, délután fél ötre az iskola dísztermébe. Bővebb információ az iskola honlapján található.
  9. Nyílt napot szerveznek április 4-én (csütörtökön) a Szent Imre Katolikus Óvodában 9-10.30 óráig azon családok számára, akik érdeklődnek az intézményben folyó nevelési tevékenység iránt és szeretnék gyermeküket a következő 2019/2020-as nevelési évben az óvodába beíratni. Tájékoztató szülői értekezlet ugyanezen a napon délután 16 órakor lesz. További részletek a kihelyezett plakáton.
Facebook