Hirdetések 2019. május 26.

Húsvét VI. vasárnapja – 2019. május 26.

 1. A hét ünnepei a következők:

– Szombaton szent Jusztinusz vértanú emléknapja lesz.

 1. Szeretetláng engesztelés lesz május 29-én szerdán du. fél öttől a Nagytemplomban.
 2. Június 2-án, Urunk Mennybemenetelének ünnepén lesz a Kecskeméti Nagytemplom búcsúja. Az ünnepi szentmise fél 11-kor kezdődik, amely egyben Dr. Finta József érseki helynök, plébános ezüstmiséje lesz. Utána agapét (szeretetlakomát) tartunk a Helynökség udvarán (Lestár tér 2.), amelyre szintén szeretettel várjuk mindazokat, akik szívesen átjönnek. Az agapéra szívesen fogadunk süteményeket, melyeket már a szentmise előtt le lehet adni a Helynökség udvarán.
 3. Irgalom Forrása közbenjáró imaszolgálat lesz 2019. június 2-án délután fél 4-től a Kecskeméti Nagytemplomban. Dicsőítés, tanítás, majd közbenjárás testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.
 4. Pünkösd előtti szombaton reggel 9 órakor szentmise lesz a Rózsakertben, melyre szeretettel várjuk a kedves híveket.
 5. Június 7-e estétől 8-a estig Pünkösdi Ifjúsági Találkozó lesz Petőfiszállás Szentkúton. Szeretettel várjuk a fiatalokat. Jelentkezni a Parázs Központ honlapján lehet a kitett plakátokon látható címen. Kérem, hogy a kecskeméti jelentkezők a plébánián is jelezzék részvételi szándékukat, hogy a közös utazást megszervezhessük!
 6. Június 10-én, Pünkösdhétfőn Egyházmegyei Családtalálkozó lesz Kiskunhalason, az Alsóvárosi Plébánián. A program reggel 9 órakor kezdődik érseki misével. Jelentkezni szintén a Parázs Központ honlapján keresztül kell a kitett plakátokon látható címen. Kérem, hogy a kecskeméti jelentkezők a plébánián is jelezzék részvételi szándékukat, hogy a közös utazást megszervezhessük!
 7. Június 23-án, Úrnapján megtartjuk a szokásos városi Úrnapi Körmenetünket a fél 11-es mise után. Noha már túl van az iskolaidőn, nagyon számítunk az iskolásokra is, különösen az idei elsőáldozókra, akikre a virághintés szép feladatát szeretnénk bízni! Kérem, családjukkal együtt vegyenek részt ezen a szép, felemelő ünnepen!
 8. Idén is lesz nyári napközis tábor általános iskolás hittanosok részére a Helynökség épületében. Időpontja: július 22-26-ig, hétfőtől péntekig, minden nap reggel 7 órától du. 17 óráig. A részvételi díj 10.000 forint. Jelentkezni lehet 5.000 forint előleg befizetésével a Főplébánia Irodájában hivatali időben.
 9. Idén nyáron, augusztus 4-11-ig lesz a 28. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor, melynek vezetője Dr. Finta József plébános atya. Az idei tábor témája a fiatalok életében előforduló krízis helyzetek feldolgozása a hit segítségével. Címe: „Isten tenyerén”. A részvételi díj 14.000 Ft. Jelentkezni lehet a Főplébánia irodájában 4.000 forint előleg befizetésével, vagy pedig személyesen Finta József atyánál. Elsősorban fiatalok jelentkezését várjuk nyolcadik osztályos kortól felfelé, de hittanos gyerekek is jöhetnek, ha a tábor kifejezetten lelkigyakorlatos jellegét el tudják fogadni.
 10. A kecskeméti Szentcsalád Plébánia zarándokcsoportja Medjugorjébe zarándokol 2019. október 23 és 26 (szerda – szombat) közt, melyre szeretettel várják útitársak jelentkezését.
  Részletes program és információ a kitett plakátokon található és a Szentcsalád Plébánián Takács Gábor hittanárnál kérhetők. Előjelentkezési lehetőség június 9-ig van, eddig kell összegyűlni a minimális létszámnak, így akinek szándéka és lehetősége van részt venni, kérjük jelentkezzen mielőbb!
Facebook