Nunciusi látogatás és bérmálás Kecskeméten

  1. május 26-án vasárnap Kecskemétre látogatott Michael August Blume SVD érsek, nuncius, a Szentszék Magyarországra akkreditált nagykövete. A Nuncius Úr Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek meghívására érkezett az Érsekség legnagyobb városába.

        A kecskeméti Nagytemplomban (Társszékesegyházban) a Főegyházmegye érsekével közösen szolgáltatta ki a bérmálás szentségét 102 felkészült fiatalnak és felnőttnek. Közülük 49-en a Főplébániáról, 41-en a Piarista Plébániáról, 12-en pedig a környékbeli falvakból érkeztek. A Nagytemplomot zsúfolásig megtöltötték a bérmálkozók és hozzátartozóik, valamint a velük együtt imádkozó hívek. Az ünnepet különösen emelkedetté tette a Társzékesegyház Benedictus Kórusa és a Lakó Sándor Kamarazenekar együttes szolgálata. A szentmise után jó hangulatú ebédre került sor a Főplébánián a város papságával, valamint a Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának vezetőivel. A nuncius atya érdeklődéssel hallgatta a beszámolókat a város lelkipásztori életéről, a katolikus oktatási intézményekről, illetve a szeretetszolgálatnak, a rászorulók testi-lelki gondozásának felelősségteljes munkájáról.

A közös ebéd után a pápai nagykövet Érsek Úr kíséretében ellátogatott a Piarista Rendházba, Gimnáziumba és Kollégiumba, valamint a Wojtyla Barátság Központba is. Itt találkozott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonnyal és Salacz László országgyűlési képviselő úrral, valamint megkoszorúzta Szent II. János Pál pápa szobrát.

                                                                                                               Dr. Finta József

                                                                                                         érseki helynök, plébános

Facebook