Hirdetések-2022.05.01., Húsvét 3. vasárnapja

Május 1. – Húsvét III. vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn Szent Atanáz püspök emléknapja.
– Kedden Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok ünnepe.
– Szombaton Boldog Gizella királyné emléknapja lesz.

2. Május 1-je vasárnaptól kezdve az esti szentmiséket megelőzően fél hattól közösen imádkozzuk a Loretói Litániát a Nagytemplomban. Május 2-án a Szent Imre Iskola Anyák napi szentmiséje miatt a litánia kivételesen az esti hat órás szentmise végén lesz.

3. Május 1-jétől kezdve újraindulnak a Mária Kápolnánál minden vasárnap a délután 16 órás szentmisék.

4. Május 14-én szombaton de. 9 órától 13 óráig Szinódusi Találkozó lesz Kiskunhalason a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Technikumban. Itt összegezzük és beszéljük át a Ferenc pápa által kezdeményezett Püspöki Szinódus egyházmegyei szakaszának eredményeit. Mindenkit szeretettel várunk. Regisztrálni és jelentkezni a www.parazskozpont.hu honlapon keresztül lehet május 6-ig bezárólag, de kérjük, hogy aki plébániánkról jelentkezne, szíveskedjen jelezni Finta József atyának is, hogy az utazást összeszervezhessük!

5. Május 15-én 9 órakor lesz templomunkban az elsőáldozás. Szeretettel várjuk a híveket, imádkozzunk együtt elsőáldozóinkért!

6. Május 21-én szombaton lesz a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó. Kellő számú jelentkező esetén buszt szervezünk erre a programra. Kérem, hogy az érdeklődők szíveskedjenek névvel, címmel, telefonszámmal, valamint 2.000 Ft. útiköltséggel bejelentkezni a Főplébánia Irodájában vagy a Nagytemplom sekrestyéjében május 11-e szerdáig bezárólag!

7. A Covid miatt februárban elmaradt katolikus polgári Bál a Kárpát Medencei Vitézi Rend szervezésében május 14-én szombaton este hét órától lesz megtartva a Három Gúnár Rendezvényházban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

8. Egynapos zarándoklatot hirdetünk május 28-án szombaton Bodajkra, Magyarország legősibb Mária kegyhelyére. Jelentkezni a Főplébánia Irodájában lehet 6.000 forintos részvételi díj befizetésével.

9. Zarándoklatot hirdetünk a Szentföldre 2022. okt. 6-11-ig. A részvételi díj 800 dollár plusz 130.000 Ft. utazási költség. A zarándoklatról ismertetőt a sekrestyében és a Főplébánia irodájában lehet kérni hivatali időben. A jelentkezést és a befizetést is a szervező irodán keresztül kell intézni, azonban kérjük, hogy a jelentkezők írassák fel nevüket, címüket és telefonszámukat nálunk is az Irodában vagy a sekrestyében!

10. Gyűjtést hirdetünk a Béke téren álló Mária szobor és talapzata felújítására. Az adományokat be lehet fizetni az erre a célra a templomokban kitett csekken vagy átutalással az elkülönített számlára, illetve személyesen is be lehet adni a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Hálásan köszönjük!

11. A Szegedi Gál Ferenc Katolikus Egyetem által létrehozott Bolberitz Pál Intézet diplomára épülő szociális és mentálhigiénés képzéseket indít Kecskeméten 2022. szeptemberétől. A képzésekről szórólapot a Nagytemplomban a középső kis asztalkán lehet találni, illetve információkhoz lehet jutni a kecskemet@gfe.hu honlapon is. A képzések önköltségesek, a jelentkezési határidő augusztus 19-e.

12. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a sze-mélyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik szá¬za¬lékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai szá¬ma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adó¬szá-ma: 18340497-1-03. Hálásan köszönjük a támogatást!

13. Frissült plébániánk honlapja, a www.foplebania.hu címen. Szeretettel kérem a kedves híveket, hogy kísérjék figyelemmel honlapunkat és a rajta lévő információkat!

Facebook