Hirdetések-Június 5. vasárnap, Pünkösdvasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapja.
– Csütörtökön Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepe.
– Szombaton Szent Barnabás apostol ünnepe.
2. Holnap, Pünkösdhétfőn reggel hét órakor, de. 9 órakor és este hat órakor lesznek szentmisék. 8 óra helyett tehát 9-kor lesz mise!
3. Szeretetláng engesztelés lesz a héten szerdán du. fél ötkor. Júniusban az esti misék előtt Jézus Szíve litániát végzünk.
4. Holnap, hétfőn, június 6-án Egyházközségi Napot rendezünk a Főplébánián. 9 órakor közös szentmisével kezdődik a Főplébánia udvarán, rossz idő esetén a Nagytemplomban. Színes közösségi programok, játékok várják a jelentkezetteket. Közös ebédre is szeretettel látunk mindenkit. Költsége nincs, de szívesen fogadunk süteményt, üdítőket. A programra már nem lehet jelentkezni.
5. Zarándoklatot hirdetünk a Szentföldre 2022. okt. 6-11-ig. A zarándoklatról ismertetőt a sekrestyében és a Főplébánia irodájában lehet kérni hivatali időben. A jelentkezést a szervező irodán keresztül kell intézni, de kérjük, hogy a jelentkezők írassák fel nevüket, címüket és telefonszámukat nálunk is az Irodában!
6. Június 9-én este héttől Aurin Koncert és orgonahangverseny lesz a Nagytemplomban. Belépődíj nincs, adományokat szívesen fogadunk.
7. A Piarista Gimnázium és az Általános Iskola tanári állásokat hirdet különböző szakokkal. Részletek az iskola honlapján olvashatóak.
8. A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola a 2022/23-as tanévtől matematika, kémia szakos tanár illetve gyógypedagógus munkatársakat keres. Fényképes önéletrajzot az iskola portáján vagy az iskola e-mail címén lehet leadni.
9. Június 19-én vasárnap, Úr Napján ismét megtartjuk a szokásos városi Úrnapi Körmenetünket a fél 11-es nagytemplomi szentmise után. A szentmisét és körmenetet Bábel Balázs érsek atya tartja. Ezen a szentmisén tesz esküt a Főplébánia újjáalakult Képviselőtestülete is. A leendő képviselők névsorát kifüggesztettük a hirdetőtáblákon.
10. Július 31-augusztus 7-ig kerül megrendezésre a 31. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor. Szeretettel várjuk a fiatalokat! Regisztrálni kell és lehet a kitett plakátokon szereplő QR kód segítségével, illetve a www.hittanya.hu honlapon.
11. A Váci Egyházmegye fenntartásában lévő Szent Rita nevelőszülői hálózat hívő nevelőszülőket keres. Ez a tevékenység főállásban és más munka mellett is végezhető. A jelentkezők a kitett plakátokon szereplő elérhetőségeken érdeklődhetnek, illetve szórólapot kérhetnek a Nagytemplom sekrestyéjében.
12. A Szegedi Gál Ferenc Katolikus Egyetem által létrehozott Bolberitz Pál Intézet diplomára épülő szociális és mentálhigiénés képzéseket indít Kecskeméten 2022. szeptemberétől. A képzésekről szórólapot a Nagytemplomban a középső kis asztalkán lehet találni, illetve információkhoz lehet jutni a kecskemet@gfe.hu honlapon is. A képzések önköltségesek, a jelentkezési határidő augusztus 19-e.

13. Elkészültek a DvD-k az elsőáldozási videóval és fényképekkel. A Nagytemplom elsőáldozói a DvD-ket a sekrestyében vehetik át aláírással és a dátum feltüntetésével.

Facebook