Hirdetések-2022.06.19. Vasárnap, Úrnapja

1. A hét ünnepei a következők:
– Kedden Gonzága Szent Alajos emléknapja.
– Csütörtökön Keresztelő János születésének főünnepe lesz.
– Pénteken Jézus Szent Szíve főünnepe.
– Szombaton Szűz Mária Szeplőtelen Szívének emléknapja.
2. Ma, június 19-én vasárnap Úrnapja, Krisztus szentséges Testének és Vérének Főünnepe van. A reggeli miséken hirdetni: Ma ismét megtartjuk a szokásos városi körmenetünket a fél 11-es nagytemplomi szentmise után. A szentmisét és körmenetet Bábel Balázs érsek atya tartja. Ekkor tesz esküt a Főplébánia újjáalakult Képviselőtestülete is. Hálásan köszönjük mindazok segítségét, akik az úrnapi szentmisén szolgáltak (ministránsok, kórus, hangosítás stb.), az úrnapi oltárokat díszítették, a virágszőnyegeket készítették vagy bármilyen más módon közreműködtek az ünnep méltó megrendezésében.
3. Június 22-én, szerdán Szeretetláng engesztelés lesz fél öttől.
4. Zarándoklatot hirdetünk a Szentföldre 2022. okt. 6-11-ig. A zarándoklatról ismertetőt a sekrestyében és a Főplébánia irodájában lehet kérni hivatali időben. A jelentkezést a szervező irodán keresztül kell intézni, de kérjük, hogy a jelentkezők írassák fel nevüket, címüket és telefonszámukat nálunk is az Irodában!
5. A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola a 2022/23-as tanévtől matematika, kémia szakos tanár illetve gyógypedagógus munkatársakat keres. Fényképes önéletrajzot az iskola portáján vagy az iskola e-mail címén lehet leadni.
6. A Piarista Gimnázium és Általános Iskola tanári állásokat hirdet különböző szakokkal. Részletek az iskola honlapján olvashatóak.
7. Július 3-án lesz a Mária Kápolna búcsúja. 15 órakor keresztút, 16 órakor litánia, 16 óra 30 perckor pedig ünnepi szentmise lesz, amit Bábel Balázs érsek atya tart. Mindenkit szeretettel várnak.
8. Július 23-án szombaton a Puskás Arénában „Ez az a nap!” címmel ökumenikus ima- és dicsőítő nap lesz. Jegyeket a Korda könyvesboltban lehet kapni 3.200 Ft-os áron. A rendezvényről plakátokat tettünk ki, illetve tájékozódni lehet az ezazanap.hu honlapon.
9. Július 31-augusztus 7-ig kerül megrendezésre a 31. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor. Szeretettel várjuk a fiatalokat! Regisztrálni kell és lehet a kitett plakátokon szereplő QR kód segítségével, illetve a www.hittanya.hu honlapon.
10. A Váci Egyházmegye fenntartásában lévő Szent Rita nevelőszülői hálózat hívő nevelőszülőket keres. Ez a tevékenység főállásban és más munka mellett is végezhető. A jelentkezők a kitett plakátokon szereplő elérhetőségeken érdeklődhetnek, illetve szórólapot kérhetnek a Nagytemplom sekrestyéjében.
11. A Szegedi Gál Ferenc Katolikus Egyetem által létrehozott Bolberitz Pál Intézet diplomára épülő szociális és mentálhigiénés képzéseket indít Kecskeméten 2022. szeptemberétől. A képzésekről szórólapot a Nagytemplomban a középső kis asztalkán lehet találni, illetve információkhoz lehet jutni a kecskemet@gfe.hu honlapon is. A képzések önköltségesek, a jelentkezési határidő augusztus 19-e.

12. Elkészültek a DvD-k az elsőáldozási videóval és fényképekkel. A Nagytemplom elsőáldozói a DvD-ket a sekrestyében vehetik át aláírással és a dátum feltüntetésével.

Facebook