Hirdetések-2022.09.04., Évközi 23. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Szerdán Szent Márk, István és Menyhért kassai vértanúk
emléknapja lesz.
– Csütörtökön Szűz Mária születése, Kisboldogasszony ünnepe.

2. Lehet még jelentkezni a Szentföldi Zarándoklatra 2022. okt. 6- 11-ig. Ismertetőt a Nagytemplom sekrestyéjében és a Főplébánia irodájában lehet kérni. A jelentkezést és a befizetéseket a szervező
irodán keresztül kell intézni, de kérjük, hogy a jelentkezők írassák fel nevüket, címüket és telefonszámukat nálunk is az Irodában! A zarándoklattal kapcsolatban lesz egy közös tájékoztató szeptember 8-án csütörtökön délután fél ötkor a Helynökségen (Lestár tér 2.)

3. A Piarista Gimnázium angol szakos óraadó vagy részmunkaidős tanárt, az Óvoda pedig óvópedagógust keres, lehetőleg azonnali kezdéssel. Részletek az iskola honlapján.

4. Elkezdtük a Rózsakertben álló Mária szobor felújítását. Az elmúlt hónapok áremelkedései és az adózási átalakulások miatt a felújítás többe kerül, mint eredetileg tervezve lett. Ezért továbbra is számítunk a kedves hívek adományaira. Az adományokat be lehet fizetni az erre a célra a Nagytemplomban kitett csekken vagy átutalással az elkülönített számlára, illetve személyesen is be lehet adni a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Hálásan köszönjük!

5. Elkezdődött a tanév, és vele az iskolai és plébániai hitoktatás. Szeptember 18-án vasárnap a de. 9 órakor ünnepélyes évnyitó Veni Sancte szentmisét tartunk a Főplébániához tartozó általános és
középiskolák hittanosai számára, iskolatáskák megáldásával. A mise után találkozót, vendégséget tartunk a plébánián a gyerekeknek és szüleiknek Szeretettel várjuk a hittanosokat és családjukat.

6. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a
szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul majd szeptember második felében. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján, és értesíteni fogjuk őket.

7. Elsőáldozásra felkészítő csoportok indulnak általános iskolásoknak, valamint bérmálásra felkészítő csoportok középiskolás korú fiataloknak a Főplébánia szervezésében szeptember második felében.
Az elsőáldozói és bérmálkozói csoportokba lehet jelentkezni szeptember elejétől a hitoktatóknál, illetve a leendő időpontokról tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában és a kitett hirdetményeken.

8. Ifjúsági csoportot szeretnénk indítani egyetemista, főiskolás korú fiataloknak (18 és 28 év között) a Főplébánia hittantermében péntekenként este ¾ 7-től nyolc óráig. Szeretettel várunk minden
érdeklődőt. Kérem, hogy aki jönne, szíveskedjen jelentkezni név és elérhetőség megadásával Dr. Finta József atyánál akár facebookon, akár e-mailben (giuseppefinta@gmail.com) vagy személyesen a
Főplébánia irodájában. A jelentkezés határideje szeptember 18-a.

9. „Forráspont” elnevezéssel ismét országos katolikus ifjúsági rendezvény lesz Budapesten a BOK Csarnokban 2022. szeptember 17- én szombaton. A rendezvényre 15-30 éves fiatalok jelentkezhetnek.
Plakátokat tettünk ki a hirdetőfalra, illetve kis tájékoztatókat a középső asztalkára. Regisztrálni mindenkinek magának kell a tájékoztatón megadott linken. Megfelelő létszám esetén buszt is indítunk innen Kecskemétről, aminek költsége várhatóan 2.500 Ft. fejenként. Kérem, hogy aki a közös busszal jönne, szíveskedjen jelentkezni névvel, címmel és telefonos vagy e-mailes elérhetőséggel a plébánián vagy Dr. Finta József atyánál szeptember 8-ig bezárólag!

Isten éltesse, bőséges áldása kísérje névnapjukat, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreinket!

Áldott hetet kívánok, Isten örömében és békéjében!
Imádkozzunk egymásért.

Facebook