Hirdetések-2022.09.11., Évközi 24. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn Szűz Mária Szent Nevének emléknapja.
– Kedden Aranyszájú Szent János püspök emléknapja.
– Szerdán a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe.
– Pénteken Szent Kornél és Szent Ciprián vértanúk emléknapja .

2. Szeretetláng engesztelés lesz szeptember 14-én szerdán du. 17 órakor a Nagytemplomban. Mindenkit szeretettel várunk.

3. Elkezdtük a Rózsakertben álló Mária szobor felújítását. Az elmúlt hónapok áremelkedései és az adózási átalakulások miatt a felújítás többe kerül, mint eredetileg tervezve lett. Ezért továbbra is számítunk a kedves hívek adományaira. Az adományokat be lehet fizetni a Nagytemplomban kitett csekken vagy átutalással, illetve személyesen is be lehet adni a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Köszönjük!

4. Elkezdődött a tanév, és vele az iskolai és plébániai hitoktatás. Szeptember 18-án vasárnap a de. 9 órakor ünnepélyes évnyitó Veni Sancte szentmisét tartunk a Főplébániához tartozó általános és középiskolák hittanosai számára, iskolatáskák megáldásával. A mise után találkozót, vendégséget tartunk a plébánián a gyerekeknek és szüleiknek Szeretettel várjuk a hittanosokat és családjukat.

5. Szeptember 18-án vasárnap délután tartjuk a Szentháromság temetőben lévő Szent Kereszt kápolna búcsúját. Mindenkit várunk a kápolnába a 15 órakor kezdődő búcsúi szentmisére.

6. A műkertvárosi Szent Ferenc kápolnában szerdánként fél négytől szentségimádás, négy órakor szentmise, utána pedig előadás lesz.

7. Az Évszázadok Muzsikája hangversenysorozat következő vendége: Daniele Dori, a firenzei dóm orgonistája, aki a Barátok templomában orgonál szeptember 24-én szombaton du. fél ötkor. A belépés ingyenes, adományokat a Piarista templom orgonájára elfogadunk.

8. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul majd szeptember második felében. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján, és értesíteni fogjuk őket.

9. Elsőáldozásra felkészítő csoportok indulnak általános iskolásoknak, valamint bérmálásra felkészítő csoportok középiskolás korú fiataloknak a Főplébánia szervezésében szeptember második felében. Az elsőáldozói és bérmálkozói csoportokba lehet jelentkezni szeptember elejétől a hitoktatóknál, illetve a leendő időpontokról tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában és a kitett hirdetményeken.

10. Ifjúsági csoportot szeretnénk indítani egyetemista, főiskolás korú fiataloknak (18 és 28 év között) a Főplébánia hittantermében péntekenként este ¾ 7-től nyolc óráig. Szeretettel várunk minden érdeklődőt. Kérem, hogy aki jönne, szíveskedjen jelentkezni név és elérhetőség megadásával Dr. Finta József atyánál akár facebookon, akár e-mailben (giuseppefinta@gmail.com) vagy személyesen a Főplébánia irodájában. A jelentkezés határideje szeptember 18-a.

11. „Forráspont” elnevezéssel ismét országos katolikus ifjúsági rendezvény lesz Budapesten a BOK Csarnokban 2022. szeptember 17-én szombaton. A rendezvényre 15-30 éves fiatalok jelentkezhetnek. Plakátokat tettünk ki a hirdetőfalra, illetve kis tájékoztatókat a középső asztalkára. Regisztrálni mindenkinek magának kell a tájékoztatón megadott linken.

Isten éltesse, bőséges áldása kísérje névnapjukat, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreinket!

Áldott hetet kívánok, Isten örömében és békéjében!
Imádkozzunk egymásért.

Facebook