Hirdetések-2022.09.18., Évközi 25. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Kedden a koreai vértanúk emléknapja.
– Szerdán Szent Máté apostol és evangélista ünnepe.
– Pénteken Szent Pio atya emléknapja.
– Szombaton Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe.

2. Szeptember 18-án vasárnap 15 órakor felekezetközi dicsőítő alkalom lesz, a Pünkösdi Gyülekezet imatermében, a Klapka utca 9-11. (Gabonaszékház) első emeletén.

3. Elkezdtük a Rózsakertben álló Mária szobor felújítását. Az áremelkedések miatt a felújítás többe kerül, mint terveztük. Ezért továbbra is számítunk a kedves hívek adományaira. Az adományokat be lehet fizetni a Nagytemplomban kitett csekken vagy átutalással, illetve személyesen is a Főplébánia Irodájában. Hálásan köszönjük!

4. Szeptember 19-én, hétfőn este hat órakor a helvéciai katolikus templomban tart szentmisét Böjte Csaba ferences atya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője. Mindenkit szeretettel várnak.

5. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez szeptember 28-án szerdán 18 órai kezdettel a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében (Lestár tér 2.). Az előadást Dr. Osztie Zoltán atya tartja. Címe: „Emberképeink: minden identitás bástyája a hit.” Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

6. Az Évszázadok Muzsikája hangversenysorozat következő vendége: Daniele Dori, a firenzei dóm orgonistája, aki a Barátok templomában orgonál szeptember 24-én szombaton du. fél ötkor. A belépés ingyenes, adományokat a Piarista templom orgonájára elfogadunk.

7. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul szeptember második felében. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján!

8. Elsőáldozásra felkészítő csoportok indulnak általános iskolásoknak, valamint bérmálásra felkészítő csoportok középiskolás korú fiataloknak a Főplébánia szervezésében szeptember második felében. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál, illetve a leendő időpontokról tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában és a kitett hirdetményeken.

9. Ifjúsági csoportot indítunk egyetemista, főiskolás korú fiataloknak (18 és 30 év között) a Főplébánia hittantermében péntekenként este ¾ 7-től nyolc óráig. Szeretettel várunk minden érdeklődőt. Kérem, hogy aki jönne, szíveskedjen jelentkezni név és elérhetőség megadásával Dr. Finta József atyánál vagy személyesen a Főplébánia irodájában. Az első alkalom szeptember 23-án este lesz.

10. Október 1-től zajlik Magyarországon a népszámlálás. Tisztelettel kérjük, hogy a katolikus hívek szíveskedjenek megvallani vallási és felekezeti hovatartozásukat is a megfelelő rovatban! Nem kötelező ugyan választ adni a vallással kapcsolatos kérdésre, azonban hitünk megvallása fontos része identitásunknak, s egyben tanúságtétel is Jézus Krisztushoz való tartozásunkról. A népszámlálási adatok összesítése alapján alkotnak az állami szervek véleményt az egyes egyházak, felekezetek társadalmi súlyáról. Csak akkor lehet bennünket komolyan venni, ha valóban komoly erőt képviselünk. A kérdéssorban tehát mindenképp keressünk rá a vallással foglalkozó kérdésre, és jelöljük be illetve mondjuk be, hogy római katolikusok vagyunk!

Facebook