Hirdetések-2022.09.25., évközi 26. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Csütörtökön Szent Mihály, Gábor és Ráfael főangyalok ünnepe.
– Pénteken Szent Jeromos áldozópap, egyháztanító emléknapja.

2. Ma, szeptember 25-én délután 15 órakor imaóra lesz a Barátok templomában Szent Filoména tiszteletére.

3. Elkezdtük a Rózsakertben álló Mária szobor felújítását. Az áremelkedések miatt a felújítás többe kerül, mint terveztük. Ezért továbbra is számítunk a kedves hívek adományaira. Ezeket be lehet fizetni a Nagytemplomban kitett csekken, vagy átutalással, de személyesen is a Főplébánia Irodájában. Hálásan köszönjük!

4. Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban szept. 28-án szerdán du. 17 órakor. Szeretettel várjuk az imádkozókat.

5. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez szeptember 28-án szerdán 18 órai kezdettel a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében (Lestár tér 2.). Az előadást Dr. Osztie Zoltán atya tartja. Címe: „Emberképeink: minden identitás bástyája a hit.”

6. Október hónapban, okt. 1-je szombattól közösen imádkozzuk a Rózsafűzért a Nagytemplomban az esti misék előtt negyed hattól.

7. Ha lesz elég jelentkező, buszos utazást szervezünk a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra október 1-jén szombaton. Az utazási költség a létszámtól függően 2.500-3.000 Ft. Jelentkezni lehet név, e-mail és telefonszám megadásával a Főplébánián vagy személyesen Finta József atyánál szept. 27-e kedd estig.

8. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján!

9. A héten elindulnak az elsőáldozásra és bérmálásra felkészítő csoportok a Főplébánián és a Barátok templománál. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál, illetve a leendő időpontokról tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában és a kitett hirdetményeken.

10. Ifjúsági csoportot indítunk egyetemista, főiskolás korú fiataloknak (18 és 30 év között) a Főplébánia hittantermében péntekenként este ¾ 7-től nyolc óráig. Szeretettel várunk minden érdeklődőt. Az első alkalom most a héten, szeptember 23-án este lesz.

11. Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Élő Rózsafűzért, vagyis imádságos zarándoklatot tartunk Kecskemét városáért. Két helyről, a Mária Kápolnától és a Szent Ferenc kápolnától lesz az indulás a reggel nyolc órás szentmise után. Tisztelettel kérjük a kedves híveket, hogy vegyenek részt minél többen ezen az imádságos zarándoklaton! Aki nem tudja felvállalni a gyaloglást, az imádkozhat a Nagytemplomban az Oltáriszentség előtt a zarándoklat szándékaiért.

12. Október 1-től zajlik Magyarországon a népszámlálás. Tisztelettel kérjük, hogy a katolikus hívek szíveskedjenek megvallani vallási és felekezeti hovatartozásukat is a megfelelő rovatban! Hitünk megvallása fontos része identitásunknak, s egyben tanúságtétel is Jézus Krisztushoz való tartozásunkról. A népszámlálási adatok összesítése alapján alkotnak az állami szervek véleményt az egyes egyházak, felekezetek társadalmi súlyáról. Csak akkor lehet bennünket komolyan venni, ha valóban komoly erőt képviselünk. A kérdéssorban tehát mindenképp keressünk rá a vallással foglalkozó kérdésre, és jelöljük be illetve mondjuk be, hogy római katolikusok vagyunk!

Isten éltesse, bőséges áldása kísérje névnapjukat, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreinket!

Áldott hetet kívánok, Isten örömében és békéjében!
Imádkozzunk egymásért.

Facebook