Hirdetések-November 20. – évközi Krisztus Király vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők
– Hétfőn a Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban.
– Kedden Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja.
– Csütörtökön a vietnámi vértanúk emléknapja.
– Pénteken Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú emléknapja.

2. November 26-án szombaton du. 15 órától közös adventi koszorú készítés lesz a hittanosoknak a Közösségi Ház emeleti nagytermében (bejárat a Színházzal szemben.) Aki hoz koszorúalapot és gyertyákat, annak 300 Ft. a hozzájárulás díja a díszekért és szalagokért. Aki díszeket és koszorú alapot is tőlünk kér, attól 600 Ft-ot, aki pedig gyertyákat is (tehát valójában mindent) tőlünk igényel, attól 1.200 forint hozzájárulást kérünk minden koszorú után. Egy család legföljebb kettő koszorút készíthet. Szeretettel várunk mindenkit!

3. Mához egy hétre Advent I. vasárnapjával elkezdődik az új egyházi év. Adventben hétfőtől szombatig reggel hat órakor Rorate miséket tartunk a Nagytemplomban. Reggel hét órás szentmisék, illetve szerdán nyolc órás szentmise viszont nem lesznek. Szombatokon lesz nyolc órás szentmise. A hajnali misék alatt gyóntatunk. Az Adventi szombatokon este hat órakor, a szentmisék előtt kis diameditáció keretében gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit a Nagytemplomban. Lesznek városi gyertyagyújtások is a Főtéren szombatonként 17 órakor. A katolikus egyház gyertyagyújtása november 26-án, az első adventi vasárnapot megelőző szombat este lesz. Aki csak teheti, vegyen részt ezen a városi gyertyagyújtáson is!

4. Adventi koncertek, hangversenyek a Barátok templomában:
– A Barátok templomának Szent Miklós Kórusa fennállásának 20. évfordulóját ünnepli. Jubileumi koncertjük november 27-én, advent első vasárnapján lesz, du. 5 órai kezdettel (az esti mise előtt).Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
– Szintén a Barátok templomában Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából ökumenikus kórushangverseny lesz november 29-én, kedden este 6 órai kezdettel. A fellépő kórusok neve a kitett plakátokon olvasható.
– A Barátok együttes hagyományos Adventi Léleksimogató Koncertje ebben az évben december 11-én vasárnap délután 16:00 kezdettel lesz megtartva a Barátok templomában. Mindenkit szeretettel várnak.

5. A Szent Miklós templom (Barátok) búcsúja december 5-én hétfőn este 18 órakor lesz. Az ünnepi szentmisét Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja. A mise előtt 16 órától 18 óráig találkozási lehetőség lesz a Mikulással, valamint Szent Miklós témában kézműveskedés a Barátok temploma előtt.

6. Csatlakozunk a meghalt gyermekekért tartott világméretű gyertyagyújtási nap eseményéhez december 11-én vasárnap. A gyertyagyújtás az esti mise után 19 órakor lesz a Nagytemplomban. Aki szeretné, hogy elhunyt gyermekéért név szerint is imádkozzunk, kérjük, jelezze személyesen az Irodán, vagy a gyertyagyujtas.kecskemet@gmail.com e-mail címen!

7. Megjelent Finta József plébános atya „Forrásom” c. könyve, amely az elmúlt 10 év elmélkedéseiből tartalmaz egy egész évre szóló gyűjteményt. A könyvet meg lehet vásárolni a Nagytemplom sekrestyéjében vagy a Főplébánia Irodájában is 3.500 forintos áron.

8. Folyik a Rózsakertben álló Mária szobor felújítása. A felújítás részét képezné a kerítés javítása is, ami azonban szintén komoly összegekbe kerül. Ezért továbbra is gyűjtjük az adományokat. Hálásan köszönjük!

9. 2023. őszére Rómába buszos ZARÁNDOKLATOT szervezünk. Az igények felmérése miatt előzetes jelentkezést kérünk. Jelentkezni a Szent Miklós templom sekrestyéjében lehet Név és Telefonszám megadásával. Személyes megbeszélés és tájékoztatás december első hetében lesz. Érdeklődni Fekete Gábor diakónusnál: +36/30/457-7031

10. Lassan elérkeznek az év utolsó hónapjai. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni! A többszörösére növekedett rezsiköltségek mind a plébániát, mind a templomainkat, mind a Közösségi Házat rendkívüli módon megterhelik. A Nagytemplom továbbra is nyitva lesz, de délután 13 órától az esti miséig csak a sekrestye felőli bejáraton lehet bejönni. A Közösségi Ház is működik, de mindenhol erősen takarékoskodunk mind a fűtéssel, mind a világítással. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjen az egyházi hozzájárulás minimális összegénél többel hozzájárulni a templom és a plébánia fenntartásához! Ugyanígy gondoljunk erre a perselyadományok gyűjtésekor, illetve a Közösségi Házban tartott szokásos összejövetelek vagy alkalmi programok során is! Hálásan köszönjük!

Facebook