Hirdetések-2022.12.04., Advent 2. vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők
– Kedden Szent Miklós püspök ünnepe.
– Szerdán Szent Ambrus püspök emléknapja.
– Csütörtökön Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe lesz.

2. Adventben hétfőtől szombatig reggel hat órakor Rorate miséket tartunk a Nagytemplomban. Reggel hét órás szentmisék, illetve szerdán nyolc órás szentmise viszont nem lesznek. Szombatokon lesz nyolc órás szentmise. A hajnali misék alatt gyóntatunk. Az Adventi szombatokon 18 órakor, a szentmisék előtt kis diameditációval gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit a Nagytemplomban.

3. A Barátok templom búcsúja december 5-én hétfőn este 18 órakor lesz. A szentmisét Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja. A mise előtt 16 órától 18 óráig találkozási lehetőség lesz a Mikulással, valamint Szent Miklós témában kézműveskedés a Barátok temploma udvarán.

4. A Barátok együttes Adventi Léleksimogató Koncertje december 11-én vasárnap 16 órakor lesz megtartva a Barátok templomában.

5. Csatlakozunk a meghalt gyermekekért tartott világméretű gyertyagyújtási nap eseményéhez december 11-én vasárnap. A gyertyagyújtás az esti mise után 19 órakor lesz a Nagytemplomban. Aki szeretné, hogy elhunyt gyermekéért név szerint is imádkozzunk, kérjük, jelezze a gyertyagyujtas.kecskemet@gmail.com e-mail címen!

6. Folyik a Rózsakertben álló Mária szobor felújítása. A felújítás részét képezné a kerítés javítása is, ami szintén komoly összegekbe kerül. Ezért továbbra is gyűjtjük az adományokat. Hálásan köszönjük!

7. Szeretetláng engesztelés lesz december 7-én szerdán du. 17 órától.

8. Továbbra is meg lehet vásárolni Dr. Finta József atya „Forrásom” c. könyvét a Főplébánia irodájában és a sekrestyében 3.500 forintos áron.

9. Az Adventi Lelkigyakorlat ebben az évben december 16-17-18-án lesz a Nagytemplomban. Pénteken este hat órakor Burányi Roland atya ezüstmiséje és lelkigyakorlatos beszéde, szombaton este hat órakor Kosik Sándor atya ezüstmiséje és lelkigyakorlatos beszéde, vasárnap de. fél 11-kor pedig Bábel Balázs érsek atya szentmiséje és beszéde alkotja a lelkigyakorlat programját. Mindhárom napon a szentmisék után egy kis agapéra, találkozásra hívjuk a kedves híveket a Plébánia udvarára, illetve pincéjébe.

10. December 9-10-11-én, péntek, szombat és vasárnap 18.30–kor, Galaczi Tibor piarista atya tart lelkigyalorlatot a piarista templomban.

11. Az Aurin Leánykar „Varázslatos Karácsony” koncertjei december 17-én du. 16 órakor és ugyanaz nap este 19.30-kor lesznek a Nagytemplomban. Jegyeket online lehet vásárolni az Aurin honlapján.

12. A templomi kis gitáros együttesünk, a La Famiglia Kórus karácsonyi koncertet ad a Nagytemplomban dec. 22-én csütörtökön este a 18 órás szentmise után. Szeretettel várjuk a kedves híveket.

13. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti szervezete férfi pulóvereket, sálakat, kesztyűket, sapkákat gyűjt rászorulók számára.
A ruhaneműket a Hoffmann János utcában a máltai házban lehet leadni, hétfőn, kedden, és pénteken délelőtt, csütörtökön délután.

14. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni! A többszörösére növekedett rezsiköltségek mind a plébániát, mind a templomainkat, mind a Közösségi Házat rendkívüli módon megterhelik. A Nagytemplom továbbra is nyitva lesz, de délután 13 órától az esti miséig csak a sekrestye felőli bejáraton lehet bejönni. A Közösségi Ház is működik. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjen az egyházi hozzájárulás minimális összegénél többel hozzájárulni a templom és a plébánia fenntartásához! Ugyanígy gondoljunk erre a perselyadományok gyűjtésekor, illetve a Közösségi Házban tartott alkalmak során is! Hálásan köszönjük!

Facebook