Hirdetések-2022.12.25., Karácsony ünnepe

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn, karácsony másnapján Szent István diakónus, vértanú ünnepe.
– Kedden Szent János apostol ünnepe.
– Szerdán Aprószentek, vértanúk ünnepe.
– Pénteken a Szent Család ünnepe lesz.

2. Befejeződött a Rózsakertben álló Mária szobor felújítása. Azonban felújítás részét képezi a kerítés javítása is, ami szintén komoly összegekbe kerül. Ezért továbbra is gyűjtjük az adományokat. Hálásan köszönjük!

3. A karácsonyi és újévi szentmisék rendje a Nagytemplomban
– December 25-én, vasárnap reggel hét órakor, de. 9 és fél 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek karácsonyi ünnepi szentmisék.
– Dec. 26-án, Szent István vértanú ünnepén reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.
– Keddtől szombatig hétköznapi miserend szerint lesznek a szentmiséink.
– Dec. 31-én, Szilveszter napján este17 órakor lesz év végi hálaadás.
– Január 1-jén vasárnap, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe van. Reggel hétkor, délelőtt 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

4. December 26-án a kecskeméti Szentcsalád templomban du. 15 órakor Érsek atya diakónussá szenteli Tompa Szabolcs és Kisjuhász Tibor papnövendékeket. Szeretettel várjuk a szentelésre a kedves testvéreket.

5. December 28-án, Aprószentek ünnepén 17 órától szentségimádásra és szentmisére hívjuk a kedves testvéreket a Nagytemplomba. Hálát adunk a lelkileg adoptált gyermekekért és imádkozunk az abortusz áldozataiért.
6. 2023. január 6-án, pénteken este fél nyolckor lesz Túri-Nagy János újévi orgonakoncertje a Nagytemplomban. Jegyet elővételben a Főplébánia Irodájában is lehet vásárolni 3.000 forintos áron.
7. A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola várja azon kisgyermekeket és szüleiket, akik a 2023. szeptemberében kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat. Az ismerkedés első programja 2023. január 17-én 17 órakor kezdődik az iskola kápolnájában. Tisztelettel ajánljuk figyelmükbe iskolánk honlapját.
8. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik a jövő évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Hálásan köszönjük.
9. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni! A többszörösére növekedett rezsiköltségek a plébániát, a templomainkat és a Közösségi Házat is rendkívüli módon megterhelik. A Nagytemplom továbbra is nyitva van, de délután 13 órától az esti miséig csak a sekrestye felőli bejáraton lehet bejönni. A Közösségi Ház is működik. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjen az egyházi hozzájárulás minimális összegénél többel hozzájárulni a templom és a plébánia fenntartásához! Ugyanígy gondoljunk erre a perselyadományok gyűjtésekor, illetve a Közösségi Házban tartott alkalmak során is! Hálásan köszönjük!

10. Hálásan köszönöm mindazok munkáját, akik az advent során és a karácsonyi ünnepek alatt bármivel, bárhogyan segítették plébániánk, templomunk ünnepi szolgálatát. A paptestvérek, a Képviselőtestület, a Benedictus Kórus, a La Familia Kórus, a kántorok, a ministránsok, a hitoktatók, a plébánián dolgozó adminisztrátorok, a sekrestyések, templomtakarítók, felolvasók, templomőrök, a Közösségi Házban dolgozók, a közösségek tagjai, és minden munkatársunk életére Isten gazdag áldását kérem.
Kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt.

Facebook