Hirdetések- szeptember 3., évközi 22. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Csütörtökön Szent Márk, István és Menyhért kassai vértanúk ünnepe.
– Pénteken Szűz Mária születése, Kisboldogasszony ünnepe.

2. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kisasszony Napi terményáldást és ünnepséget szervez 2023. szeptember 8-án 16:30 órától a Szent István szobornál. Az ünnepséget követő szentmisén 18 órakor a kecskeméti Aurin kórus szerepel. Mindenkit szeretettel várnak.

3. A Vodicai búcsú szeptember 9-10-én lesz. Részletek a plakátokon!

4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából Petőfi Nyomában címmel Irodalmi Barangolást szervez 2023. szeptember 10-én vasárnap 15 órától a Közösségi Ház nagytermében. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.
A programról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra.

5. Missziós napot szervezünk szeptember 16-án szombaton a Főtéren, a Nagytemplomban és a Főplébánián. De. 10 órától missziós sátor lesz a Kossuth szobor mellett, ahol kézműveskedésre, valamint a Plébánia életével, közösségeivel való ismerkedésre lesz lehetőség. Este 17 órától előadás, majd szentmise és szentségimádás lesz. A részletekről plakátokat helyeztünk ki és szórólapokat tettünk a középső kisasztalra.

6. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul szeptember végén. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján, és értesíteni fogjuk őket.

7. Elsőáldozásra felkészítő csoportok indulnak általános iskolásoknak, valamint bérmálásra felkészítő csoportok nyolcadikos és középiskolás korú fiataloknak a Főplébánia szervezésében. Az elsőáldozói és bérmálkozói csoportokba lehet jelentkezni szeptember elejétől a hitoktatóknál, illetve tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában.

8. A hívek kezdeményezésére elindítottunk egy folyamatot, hogy a Mária Rádió frekvenciát kapjon itt Kecskeméten is. Ehhez szükséges, hogy minél több érdeklődő aláírásával is igazolja ezt a kérést. Az aláíró ívek megtalálhatók a Főplébánia irodáján, a Nagytemplom sekrestyéjében és a kis kegytárgyboltban is az előtérben. Köszönjük!

9. A hittanos tanévnyitó szentmise (Veni Sancte) szeptember 17-én de. 9 órakor lesz a Nagytemplomban. Ekkor kerül sor az iskolatáskák megáldására is. Szeretettel várjuk a gyerekeket, szüleiket, családjukat!

Facebook