Hirdetések-Szeptember 10., Évközi 23. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Kedden Szűz Mária szent Neve emléknapja.
– Szerdán Aranyszájú Szent János püspök, egyháztanító emléknapja.
– Csütörtökön Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe.
– Pénteken a Fájdalmas Szűzanya emléknapja lesz.

2. Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban szeptember 13-án szerdán du. 17 órától. Mindenkit szeretettel várunk.

3. Missziós napot szervezünk szeptember 16-án szombaton a Főtéren, a Nagytemplomban és a Főplébánián. De. 10 órától missziós sátor lesz a Kossuth szobor mellett, ahol kézműveskedésre, valamint a Plébánia életével, közösségeivel való ismerkedésre lesz lehetőség. Ez a program főleg hittanos gyerekeknek, fiataloknak és családjaiknak szól. Este 17 órától előadás lesz a hitben való növekedésről a Nagytemplomban, melyet Balog Tamás piarista atya fog tartani. 18 órától gitáros énekes szentmise és szentségimádás lesz. Ez a program mindenkinek szól, fiataloknak és felnőtteknek is. A részletekről plakátokat helyeztünk ki és szórólapokat tettünk a középső kisasztalra.

4. A hittanos tanévnyitó szentmise (Veni Sancte) szeptember 17-én de. 9 órakor lesz a Nagytemplomban. Ekkor kerül sor az iskolatáskák megáldására is. Szeretettel várjuk a gyerekeket, szüleiket, családjukat!

5. A Szentháromság temetőben lévő Szent Kereszt kápolna búcsúja szeptember 17-én vasárnap du. 15 órától lesz. Várjuk a kedves híveket.

6. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul szeptember végén. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján, és értesíteni fogjuk őket.

7. Elsőáldozásra felkészítő csoportok indulnak általános iskolásoknak, valamint bérmálásra felkészítő csoportok nyolcadikos és középiskolás korú fiataloknak a Főplébánia szervezésében. Az elsőáldozói és bérmálkozói csoportokba lehet jelentkezni szeptember elejétől a hitoktatóknál, illetve tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában.

8. Szabó Dániel piarista atya egyetemista csoportot szervez. Szeretettel várnak minden egyetemista korú fiatalt (nem csak piarista öregdiákokat), akik szívesen csatlakoznának egy piarista közösséghez szeptember 12-én kedd este 7 órára, az első alkalomra, a piarista templom elé.

9. Várjuk újabb érdeklődők jelentkezését a Főplébánia középiskolás és egyetemista-főiskolás korú csoportjaiba is. A középiskolás ifi csoport legközelebbi találkozása szeptember 20-án szerdán fél hatkor lesz a kis hittanteremben. A főiskolás-egyetemista, vagy már dolgozó fiatalok pedig szept. 22-én pénteken este hétkor találkoznak a Főplébánián.

10. A hívek kezdeményezésére elindítottunk egy folyamatot, hogy a Mária Rádió frekvenciát kapjon itt Kecskeméten is. Ehhez szükséges, hogy minél több érdeklődő aláírásával is igazolja ezt a kérést. Az aláíró ívek megtalálhatók a Főplébánia irodáján, a Nagytemplom sekrestyéjében és a kis kegytárgyboltban is az előtérben. Köszönjük!

11. Szeretettel kérjük és várjuk önkéntes templomtakarítók jelentkezését hétfőnként a reggeli, délelőtti órákban a Nagytemplomba. Hálásan köszönjük a segítséget!

Facebook