Hirdetések-Szeptember 17., Évközi 24. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Szerdán Kim Taegon Szent András és társai, koreai vértanúk emléknapja.
– Csütörtökön Szent Máté apostol és evangélista ünnepe.
– Szombaton Szent Pio atya emléknapja lesz.

2. A Szentháromság temetőben lévő Szent Kereszt kápolna búcsúja ma, szeptember 17-én vasárnap du. 15 órától lesz. Várjuk a kedves híveket.

3. Hálásan köszönjük mindazok közreműködését, akik a tegnapi Missziós Napon bármivel, bárhogyan is segítettek a programok szervezésében és lebonyolításában.

4. Szeptember 23-án, szombaton este 18 órakor szentmise lesz a Barátok templomában Szent Filoména tiszteletére.

5. Szeptember 29-én pénteken este hét órakor szentmisét mutat be a Nagytemplomban Böjte Csaba Testvér, ferences szerzetes. Mindenkit nagy szeretettel várunk. Aki támogatni szeretné Csaba Testvér árvákat mentő munkáját, a perselyadományon keresztül is megteheti ezt.

6. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul szeptember végén. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján, és értesíteni fogjuk őket.

7. Szeretettel kérjük és várjuk önkéntes templomtakarítók jelentkezését hétfőnként a reggeli, délelőtti órákban a Nagytemplomba. Hálásan köszönjük a segítséget!
8. Elsőáldozásra felkészítő csoportok indulnak általános iskolásoknak, valamint bérmálásra felkészítő csoportok nyolcadikos és középiskolás korú fiataloknak a Főplébánia szervezésében. Az elsőáldozói és bérmálkozói csoportokba lehet jelentkezni szeptember elejétől a hitoktatóknál, illetve tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában.

9. Várjuk újabb érdeklődők jelentkezését a Főplébánia középiskolás és egyetemista-főiskolás korú csoportjaiba is. A középiskolás ifi csoport legközelebbi találkozása szeptember 20-án szerdán fél hatkor lesz a kis hittanteremben. A főiskolás-egyetemista, vagy már dolgozó fiatalok pedig szept. 22-én pénteken este hétkor találkoznak a Főplébánián, és megbeszéljük a végleges időpontot.

10. A hívek kezdeményezésére elindítottunk egy folyamatot, hogy a Mária Rádió frekvenciát kapjon itt Kecskeméten is. Ehhez szükséges, hogy minél több érdeklődő aláírásával is igazolja ezt a kérést. Az aláíró ívek megtalálhatók a Főplébánia irodáján, a Nagytemplom sekrestyéjében és a kis kegytárgyboltban is az előtérben. Köszönjük!

11. Autóbuszt szervezünk az október 7-ei Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Várjuk a fiatalok, de akár gyerekek, családok jelentkezését is névvel, telefonszámmal, e-mail címmel a plébánián vagy a hitoktatóknál. A jelentkezési határidő szeptember 27-e szerda este. A részvételi díjhoz fejenként 2.500 Ft. hozzájárulást kérünk.

Facebook