Hirdetések-szeptember 24., évközi 25. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Szerdán Páli Szent Vince áldozópap emléknapja.
– Pénteken Szt. Mihály, Szt. Gábor és Szt. Rafael főangyalok ünnepe.

2. Szeptember 27-én szerdán este 17 órakor Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.

3. Szeptember 27-én este hat órától a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez a Közösségi Ház Nagytermében (Lestár tér 2.). Címe: Radnóti Miklós élete, költészete, mártírhalála, Sík Sándorral való kapcsolata. Az előadást Dr. Jobbágy Lajos tartja.

4. Szeptember 29-én pénteken este hét órakor szentmisét mutat be a Nagytemplomban Böjte Csaba Testvér, ferences szerzetes. Mindenkit nagy szeretettel várunk. Aki támogatni szeretné Csaba Testvér árvákat mentő munkáját, a perselyadományon keresztül is megteheti ezt.

5. Szeretettel kérjük és várjuk önkéntes templomtakarítók jelentkezését hétfőnként a reggeli, délelőtti órákban a Nagytemplomba. Hálásan köszönjük a segítséget!

6. Élő Rózsafűzér lesz Kecskeméten október 7-én szombaton. Nyitó szentmisék lesznek a Mária Kápolnában és a Szent Ferenc kápolnában reggel 8 órakor, utána lesz az indulás. A célállomás a Nagytemplom. A programról plakátot tettünk ki a hirdetőfalra.

7. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul szeptember végén. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján, és értesíteni fogjuk őket.

8. Várjuk újabb érdeklődők jelentkezését a Főplébánia középiskolás és egyetemista-főiskolás korú csoportjaiba. A középiskolás ifi csoport találkozása szerdánként fél hatkor van a kis hittanteremben.

9. Elsőáldozásra felkészítő csoportok indulnak általános iskolásoknak, valamint bérmálásra felkészítő csoportok nyolcadikos és középiskolás korú fiataloknak a Főplébánia szervezésében. Az elsőáldozói és bérmálkozói csoportokba lehet jelentkezni szeptember elejétől a hitoktatóknál, illetve tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában.

10. „Magyarország – Mária Országa” címmel Konferencia lesz október 5-én csütörtökön Kecskeméten. A rendezvény reggel nyolc órakor szentmisével kezdődik a Nagytemplomban. Azt követően 9 órától 14 óráig előadások lesznek a Városháza Dísztermében, melyeket többek között Farkas István (Lupus) atya, Csókay András idegsebész, Zsuffa Tünde és Nyeste Pál piarista plébános fognak tartani. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

11. A hívek kezdeményezésére elindítottunk egy folyamatot, hogy a Mária Rádió frekvenciát kapjon itt Kecskeméten is. Ehhez szükséges, hogy minél több érdeklődő aláírásával is igazolja ezt a kérést. Az aláíró ívek megtalálhatók a Főplébánia irodáján, a Nagytemplom sekrestyéjében és a kis kegytárgyboltban is az előtérben. Köszönjük!

12. Autóbuszt szervezünk az október 7-ei Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Várjuk a fiatalok, de akár gyerekek, családok jelentkezését is névvel, telefonszámmal, e-mail címmel a plébánián vagy a hitoktatóknál. A jelentkezési határidő szeptember 27-e szerda este. A részvételi díjhoz fejenként 2.500 Ft. hozzájárulást kérünk.

Facebook