Hirdetések-Október 1. – Évközi 26. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn a Szent Őrzőangyalok emléknapja.
– Szerdán Assisi Szent Ferenc emléknapja.
– Szombaton Szűz Mária, Rózsafűzér Királynője emléknapja.

2. Október hónapban a mai naptól, október 1-től kezdve minden este negyed hattól közösen imádkozzuk a Rózsafűzért a Nagytemplomban.

3. Ma délután 16 órától lesz a vadasparki Szent Ferenc kápolna búcsúja. Szeretettel várjuk a kedves híveket!

4. „Magyarország – Mária Országa” címmel Konferencia lesz október 5-én csütörtökön. A rendezvény nyolc órakor szentmisével kezdődik a Nagytemplomban. 9 órától 14 óráig előadások lesznek a Városháza Dísztermében, melyeket többek között Farkas István (Lupus) atya, Csókay András idegsebész, Zsuffa Tünde és Nyeste Pál piarista plébános fognak tartani. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

5. Szeretettel kérjük önkéntes templomtakarítók jelentkezését a hétfő délelőtti órákban a Nagytemplomba. Hálásan köszönjük a segítséget!

6. Élő Rózsafűzér lesz Kecskeméten október 7-én szombaton. Nyitó szentmisék lesznek a Mária Kápolnában és a Szent Ferenc kápolnában reggel 8 órakor, utána lesz az indulás. A célállomás a Nagytemplom. A programról plakátot tettünk ki a hirdetőfalra.

7. Autóbuszt szervezünk okt 7-re a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Várjuk a jelentkezéseket névvel, telefonszámmal, e-mail címmel a plébánián vagy a hitoktatóknál. A jelentkezési határidő október 2-a hétfő este. A részvételhez fejenként 2.500 Ft. hozzájárulást kérünk.

8. Egyházmegyei Családtalálkozó lesz október 7-én szombaton 10 órától 15 óráig Kiskunhalason a Főplébánián (Szent Imre u. 14.). Érdekes élménybeszámolók, beszélgetések várják a résztvevőket. Ingyenes ebéddel is vendégül látjuk a családokat, illetve játékos programokat szervezünk gyerekeknek. Jelentkezni a parazskozpont.hu honlapon lehet október 2-a hétfő estig. Plakát a hirdetőfalon látható.

9. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket. Számukra felkészítő csoport indul szeptember végén. Kérjük, adják meg elérhetőségeiket a Plébánia Irodáján, és értesíteni fogjuk őket.

10. Várunk új érdeklődőket a középiskolás és egyetemista-főiskolás korú csoportjainkba is. Jelentkezni Finta József atyánál lehet.

11. Elsőáldozásra felkészítő csoportok indulnak általános iskolásoknak, valamint bérmálásra felkészítő csoportok nyolcadikos és középiskolás korú fiataloknak a Főplébánia szervezésében. Az elsőáldozói és bérmálkozói csoportokba lehet jelentkezni szeptember elejétől a hitoktatóknál, illetve tájékozódni lehet a Főplébánia irodájában.

12. Október 13-15 között kerül megrendezésre a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű önkéntes segítő program, amelyre nagyobb gyerekek, fiatalok, felnőttek egyaránt jelentkezhetnek. A Főplébánia szervezésében péntek délutántól vasárnap délig lesznek különböző önkéntes munkák, amit csoportokban végeznek majd a résztvevők. Pénteken vacsorát és szombaton ebédet biztosítunk a jelentkezőknek. A Főplébániával szerződésben lévő középiskolák diákjai KÖSZI-s órákat is kaphatnak az itt végzett munkáért. Szeretettel várjuk a jelentkezéseket október 9-e hétfő estig a hitoktatóknál, a plébánia irodájában vagy a hittancsoportok vezetőinél.

Facebook