Hirdetések-November 26., Krisztus Király vasárnapja

1. Csütörtökön Szent András apostol ünnepe lesz.

2. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez november 29-e szerdán este hat órától a Főplébánia Közösségi Háza nagytermében. Az előadást Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja „Krisztus a jövőnk” címmel. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

3. Mához egy hétre Advent I. vasárnapjával elkezdődik az új egyházi év. Adventben hétfőtől szombatig reggel hat órakor Rorate miséket tartunk a Nagytemplomban. Reggel hét órás szentmisék nem lesznek, nyolc órás szentmisék azonban igen. A hajnali misék alatt gyóntatunk. Az Adventi szombatokon este hat órakor, a szentmisék előtt kis diameditáció keretében gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit a Nagytemplomban. Lesznek városi gyertyagyújtások is a Főtéren szombatonként 17 órakor.

4. December 2-án szombaton du. 15 órától közös adventi koszorú készítés lesz a hittanosoknak a Közösségi Ház emeleti nagytermében. A hozzájárulás ezer Ft-tól kétezer forintig terjed, attól függően, hogy ki mit kér a koszorújához. Részletek a kitett hirdetésen olvashatók.

5. Mához egy hétre, december 3-án a 9 órás szentmisén lesz a leendő elsőáldozók bemutatása. Ezen a szentmisén látjuk vendégül a Mikulást is, utána pedig egy kis szeretetvendégségre hívjuk a gyerekeket és családokat a Főplébánia pincéjébe.

6. A Szent Miklós templom (Barátok) búcsúja december 6-án este 18 órakor lesz. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs érsek atya tartja. Előtte 16 órától 18 óráig találkozhatunk a Mikulással, valamint Szent Miklós témában kézműveskedés lesz a Barátok temploma előtt.

7. Adventi Lelkigyakorlat lesz a Nagytemplomban december 8-9-10-én, péntek, szombat és vasárnap este hat órakor. A lelkigyakorlatot Balázs Jeromos ferences atya vezeti. A misék előtt és alatt gyóntatunk.

8. Csatlakozunk a meghalt gyermekekért tartott világméretű gyertyagyújtási nap eseményéhez december 10-én vasárnap. A gyertyagyújtás az esti mise után 19 órakor lesz a Nagytemplomban. Aki szeretné, hogy elhunyt gyermekéért név szerint is imádkozzunk, kérjük, jelezze a gyertyagyujtas.kecskemet@gmail.com e-mail címen!

9. Adventi koncertek, hangversenyek:
– A Barátok Együttes első Adventi Léleksimogató Koncertje december 2-án szombaton 18:30-tól lesz megtartva a Szentcsalád templomában.
– A Barátok templomának Szent Miklós Kórusa adventi zenés áhitatot tart december 3-án, advent első vasárnapján este hét órai kezdettel a Barátok templomában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
– Ökumenikus kórushangverseny lesz a Barátok templomában december 5-én kedden este 6 órától. Fellép a Nagytemplom Benedictus kórusa is.
– December 10-én vasárnap du. 16 órakor jótékonysági Adventi Koncertet tartanak a Nagytemplomban Radics Sándor cimbalom művész és zenekara, valamint az általa meghívott neves előadók.

10. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte idei egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni! A magas rezsiköltségek a plébániát, a templomainkat, és a Közösségi Házat is nagyon megterhelik. A templomainkat továbbra is nyitva tartjuk a kedves hívek számára, a Közösségi Ház is működik. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjen az egyházi hozzájárulás minimális összegénél többel hozzájárulni a templom és a plébánia fenntartásához! Ugyanígy gondoljunk erre a perselyadományok gyűjtésekor, illetve a Közösségi Házban tartott alkalmak során is! Az egyházi hozzájárulás befizetéséhez tettünk ki csekkeket a középső kis asztalkára, illetve mellékeltünk hozzá egy kis lelkipásztori levelet is. Tisztelettel kérem a kedves híveket, hogy szíveskedjenek magukkal vinni belőle rokonaiknak, ismerőseiknek, szomszédaiknak is. Hálásan köszönjük!

Facebook